luni, 3 martie 2014
Friptura simpla de pui
Fripturica asta este atat de simplu de facut si atat de buna, ca ar fi si pacat sa nu o incercati macar o singura data. Sotul meu o prepara ori de cate ori are ocazia si mereu primeste laude pentru ea. Este perfecta pentru dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din atac. Daca ii puneti alaturi o salata sau o garnitura de legume, atunci aveti un fel satios si gustos si pentru zilele PL.
Ingrediente:
- 1 pui (1kg - 1.5 kg)
- 2 linguri mix condimente pentru pui
- 1 lingurita praf de usturoi
- 2 linguri sos de soia (optional)
Puiul este portionat si spatele este folosit la altceva, deci se folosesc doar bucatile carnoase: aripi, pulpe, piept. Aripile si pulpele raman cu pielea pe ele. Pieptul se curata de pe os si i se indeparteaza pielea, apoi se cresteaza usor.
Bucatile de carne se amesteca bine intr-un castron cu restul ingredientelor, apoi se aseaza intr-o tavita cu peretii inalti.
Se toarna o cana de apa peste carne si se acopera tava cu folie de aluminiu.
Tava astfel pregatita se baga la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Dupa ce trece acest timp, se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa friptura la cuptor inca 40 minute.
Zeama scade bine si carnea prinde o culoare foarte frumoasa. Friptura este frageda si aromata ♥
Cei care nu sunt la dieta pot turna bere in tava, in loc de apa.
Sa ne fie de bine!
PS Nu uitati sa inlaturati pielea cand mancati! - valabil pentru adeptii Dukan
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Daca zic ca asta este o reteta, atunci si curcile vor rade de mine. Prin urmare nu o sa-i zic reteta ci mod de a prepara un aperitiv gust...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
De foarte multa vreme nu am mai postat pe blog o reteta de post ! - asa gandeam acum cateva zile in timp ce derulam indexul meu de retete...