luni, 3 martie 2014

Friptura simpla de pui


Fripturica asta este atat de simplu de facut si atat de buna, ca ar fi si pacat sa nu o incercati macar o singura data. Sotul meu o prepara ori de cate ori are ocazia si mereu primeste laude pentru ea. Este perfecta pentru dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din atac. Daca ii puneti alaturi o salata sau o garnitura de legume, atunci aveti un fel satios si gustos si pentru zilele PL.

Ingrediente:
- 1 pui (1kg - 1.5 kg)
- 2 linguri mix condimente pentru pui
- 1 lingurita praf de usturoi
- 2 linguri sos de soia (optional)

Puiul este portionat si spatele este folosit la altceva, deci se folosesc doar bucatile carnoase: aripi, pulpe, piept. Aripile si pulpele raman cu pielea pe ele. Pieptul se curata de pe os si i se indeparteaza pielea, apoi se cresteaza usor.
Bucatile de carne se amesteca bine intr-un castron cu restul ingredientelor, apoi se aseaza intr-o tavita cu peretii inalti.


Se toarna o cana de apa peste carne si se acopera tava cu folie de aluminiu.


Tava astfel pregatita se baga la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Dupa ce trece acest timp, se inlatura folia de aluminiu si se mai lasa friptura la cuptor inca 40 minute.



Zeama scade bine si carnea prinde o culoare foarte frumoasa. Friptura este frageda si aromata ♥
Cei care nu sunt la dieta pot turna bere in tava, in loc de apa.
Sa ne fie de bine!

PS Nu uitati sa inlaturati pielea cand mancati! - valabil pentru adeptii Dukan

2 comentarii:

  1. Asta ama papat azi la pranz si mai am si pentru cina :)
    Multumesc Cristina pentru idee.... e usor si bun
    Te pup
    Daniela

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-ti fie de bine Daniela! tare ma bucur ca ai incercat si ti-a placut :D

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape