duminică, 9 martie 2014
Pui in lapte
Reteta apartine cica lui Jamie Oliver. Eu am vazut-o la Laura Laurentiu si a fost dragoste la prima vedere. ♥
Pentru ca se incadreaza in cerintele Elenei pentru "Dulce Romanie", inscriu reteta la parada din luna martie. Este ultima editie a acestei provocari si sunt sigura ca aceasta ultima parada va fi una fabuloasa. Nu pierdeti deci ocazia si vizitati blogul Elenei la sfarsitul lunii martie!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.
Ingrediente:
- 1 pui (cca 1.5 kg)
- 10 catei usturoi (eu nu am avut atat si am completat cu o lingurita praf de usturoi)
- 600 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri ulei de masline
- coaja de la o lamaie ( doar partea galbena!) - eu am curatat-o cu un cutit special pentru curatat legumele
- 1 lingurita mix ierburi Italia
- sare si piper macinat
Puiul se pregateste intreg in reteta originala, dar al meu era deja taiat bucati. Va asigur ca nu modifica cu nimic rezultatul final!
Am rumenit bucatile de pui in uleiul de masline, intr-o tigaie antiaderenta.
Carnea se lasa in tigaie doar pana isi schimba culoarea, avand grija sa intoarcem bucatelele pe toate partile. Bucatile de carne le-am scos intr-o tava cu peretii inalti, iar uleiul l-am aruncat.
Am presarat carnea cu sare si piper si am adaugat in tava fasiile de coaja de lamaie si cateii de usturoi intregi.
Am turnat si laptele in tava si am presarat la urma ierburile si praful de usturoi.
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptorul fierbinte, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru o ora.
Dupa o ora, arata asa:
Am scos bucatile de carne in alt vas, iar sosul din tava l-am strecurat si l-am blenduit la viteza maxima cateva minute. Spectaculos s-a transformat intr-un sos cremos si albicios
La servire am asezat bucatelele de carne pe farfurie si am turnat peste ele sosul delicios.
Noi am servit alaturi de muraturi asortate si tare ne-a mai placut
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...