joi, 13 martie 2014
Pui la cuptor, marinat in sos de rosii
Inspiratie mi-a fost Ama si ale ei Pulpe la gratar in marinata de sos tomat.
Planul era sa le fac si eu tot la gratar, dar vremea nu a tinut cu noi in ziua aia si a trebuit sa fac pulpele la cuptor. Am incercat sa le coc pe gratarul pentru aragaz, dar marinata se ardea si carnea nu apuca sa se coaca si ramanea cruda. Facute la cuptor au iesit foarte bune, prin urmare postez modul de lucru pentru aducere aminte.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 pui (aproximativ 1200g)
- 200 ml sos de rosii
- 50 ml vin alb
- 5 linguri sos de soia
- 2 lingurite indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- sare si piper macinat
Puiul l-am spalat bine, l-am parlit si iar l-am spalat. L-am taiat bucati.
Intr-un castron am amestecat sosul de tomate, vinul, sosul de soia, indulcitorul, sare si piper macinat. In acest amestec am bagat bucatile de pui.
Castronul l-am acoperit cu folie de aluminiu si l-am bagat la frigider peste noapte.
Dupa cum am precizat la inceput, am incercat sa coc puiul pe gratarul pentru aragaz. Nu a mers, asa ca am schimbat foaia.
Am asezat bucatile de pui in tava de friptura si am turnat peste ele marinata din sos de rosii.
Am bagat tava la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu pentru o ora.
Delicioasa a iesit fripturica asta! ♥ Carnita a fost frageda, iar marinata i-a dat un gust foarte bun! ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...