luni, 28 octombrie 2013
Gem din piersici de vie
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va veti indragosti iremediabil!
Eu am cumparat aceste piersicute de la o batranica din piata si am hotarat sa facem gem din ele.
Nu ma complic niciodata cu fiertul gemului ore si ore si nici nu fierb borcanele pentru sterilizare. Sunt de parere ca atata timp cat ne putem simplifica viata, de ce sa ne incapatanam sa ne-o complicam. Cu riscul de a-mi face cativa dusmani, o sa spun ca eu gemul il fac cu Gelfix Super (3:1) de la Dr. Oetker. Gemul fierbe foarte putin, tine foarte mult si niciodata nu s-a alterat. In plus se pastreaza foarte bine culoarea naturala si gustul fructelor.
Pentru ca este foarte simplu de preparat, gemul acesta a fost facut de junioara mea.
Ingrediente:
- piersicute de vie, spalate si curatate de samburi
- zahar
- Gelfix Super
*** La fiecare kilogram de fructe se adauga 350g zahar si un plic de Gelfix Super.
Piesicutele spalate si curate de samburi au fost tocate cu masina de tocat carne.
Compozitia obtinuta a amestecat-o cu zaharul si gelfixul si am pus oala la foc mediu spre mic. A amestecat mereu in gem cu o lingura de lemn si a adunat spuma care se forma la suprafata cu o spumiera.
Din momentul in care incepe sa fiarba, se lasa intre 3 si 5 minute sa clocoteasca apoi se opreste focul.
Fierbinte am turnat-o cu un polonic in borcane. Dupa ce le puneam capacul, le asezam pe o paturica cu capacul in jos.
Am acoperit borcanele cu o alta paturica si le-am lasat asa peste noapte.
Mi-era teama de pielita acoperita cu puf si chiar ma intrebam daca se va simti in gem. Teama mea s-a dovedit a fi nefondata si gemul a iesit minunat!
Cu ajutorul junioarei mele, camara noastra este acum mai bogata cu 12 borcanele cu gem din piersicute de vie.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...