joi, 27 martie 2014

Biscuiti simpli si deliciosi, cu cocos


Doar trei ingrediente!!! Da, ati citit bine, doar trei ingrediente!!!
Biscuiteii astia sunt incredibil de simplu de facut si sunt exceptionali de buni! Nu ma credeti, incercati! smiley3506.gif
Reteta minunata am gasit-o pe blogul Simonei si ii multumesc din suflet! ♥ Biscuitii astia se vor gasi foarte des pe masa noastra, mai ales ca familia mea este fan cocos ♥ Eu am dublat din start reteta si am obtinut 30 biscuiti mari cat o nuca marisoara. Dupa ce se racesc se intaresc destul de tare, dar odata ajunsi in gura, incep sa se inmoaie si esti placut surprins de gustul lor bun. ♥
Cum am ajuns pe blogul Simonei? Pai blogul ei mi-a fost repartizat de Iulian - Delicatesa.ro la Provocarea Secreta. Multumesc Iulian, ai avut mana buna!!!

Ingrediente ( 30 biscuiti):
- 2 albusuri de ou
- 170g zahar
- 170g + 30g fulgi nuca de cocos


Albusurile le-am batut spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat mixarea cateva minute.


Am adaugat apoi in spuma dulce de albus 170g fulgii de nuca de cocos si am continuat mixarea la viteza mica.


Din compozitia rezultata, cu mainile ude am format mici bulgarasi, mari cat o nuca. Bulgarasii i-am tavalit prin nuca de cocos (cele 30g ramase) si i-am aliniat intr-o tava captusita cu hartie de copt.





Tava astfel pregatita, am bagat-o in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu spre mic, pentru 25 minute. Cand biscuiteii prind culoare aurie, sunt gata.


Nu va mai povestesc ce frumos mirosea in casa in timpul in care se coceau biscuitii in cuptor ♥
Calzi sunt foarte buni, dar si reci sunt foarte buni! Dupa cum spuneam si mai sus, dupa ce se racesc, se intaresc destul de tare, deci pot fi depozitati si/sau transportati cu usurinta, fara pericolul de a-i farama.




Deliciosi! ♥♥♥


Stau si ma gandesc acum la un tort, cu blaturi din aceasta compozitie. Ce ziceti? smiley3370.gif
No, as fi zis "sa-i mancam sanatosi", dar au disparut de mult din tava. Deci, sa ne fie de bine!

10 comentarii:

  1. Exista o prajitura, o cheama raffaello, la care unul dintre blaturi e ăsta albus cu fulgi de cocos:)) In rest, nu mai spui: ciocolata alba, iara ciocolata alba, inca un blat, iara ciocolata alba, cocos:))))))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Frumos iti sade sa invarti cutitul in rana :P
      Suna interesant, deci mai mult ca sigur voi incerca :D

      Ștergere
  2. Buni, daca sunt cu cocos , sunt si mai buni!! Pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cristina - dukanizati (cu indulcitor) nu merg ? Sau nu e voie nuca de cocos ? Multumesc pt. tot ce faci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mariana, nuca de cocos e buba :D Daca esti la consolidare, atunci poti manca acesti biscuiti la masa de sarbatoare :D
      Multumesc pentru vizite si incredere!

      Ștergere
    2. Iti multumesc de raspuns.Ma gandeam eu ca e prea frumos ca sa am voie.Sunt in croaziera - mai astept dar o sa-i fac cu siguranta cand trec in consolidare.Multumesc inca o data pt. toate retetele tale pe care le imparti cu noi.

      Ștergere
    3. Multa bafta in continuare cu dieta! :)

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape