miercuri, 17 septembrie 2014
Vinete coapte pentru iarna
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013), ca eu pastrez vinetele tocate la borcan. Niciodata insa nu am spus care este procedeul pe care eu il folosesc. Pentru ca martea trecuta am copt vinete pentru iarna, m-am gandit sa scriu si pe blog despre aceasta conserva.
Vinetele pastrate la borcan sunt extraordinar de bune si pastreaza mirosul de fum de la gratar. Cand desfaci un borcan si gusti vinetele, poti jura ca abia acum au fost coapte si tocate ♥♥♥
Sa vedeti ce repede fac iarna o salata de vinete simpla sau cu maioneza, sau Ali Nazik, sau o zacusca rapida!
Procedeul este foarte simplu:
1. Vinetele le coc la gratar, la foc de lemne.
2. Le curat aproape imediat de coaja, cu ajutorul unei furculite, si pun miezul la scurs pe o planseta de lemn putin inclinata, unde le las cateva ore bune.
3. Toc vinetele cu un tocator de sticla securizata pana devin piure si le pun intr-un vas incapator.
4. Pun sare de muraturi, nu multa, doar cat sa fie bune de mancat si amestec bine de tot cu o lingura de lemn.
5. Impart piureul de vinete in borcane curate si inchid borcanele cu capace.
6. Infasor borcanele cu carpe si le asez intr-o cratita mare, in care torn apa pana aproape de capacele borcanelor.
7. Pun cratita pe foc mediu si las borcanele la fiert o jumatate de ora din momentul in care incepe sa fiarba apa.
8. Opresc focul si acopar cratita cu o patura groasa. Las borcanele nemiscate minim 24 de ore.
9. Scot borcanele din cratita si le despaturesc din carpe, apoi le sterg de apa si le asez in camara.
Din 30 kg de vinete au rezultat de data asta 16 borcane mari si un borcan mic.
Mi s-au pastrat foarte bine, timp indelungat si niciodata nu am folosit alta metoda de pastrare a vinetelor coapte.
Sa le mancam sanatosi!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor ...