vineri, 19 septembrie 2014
Pepene murat la borcan
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna!
Pepenele murat are gust dulce-acrisor si este minunat langa o friptura ♥♥♥
Mie mi-a trebuit un pic mai mult dintr-un pepene de 4 kg ca sa umplu un borcan de 5 litri.
Ingrediente:
- un pepene rosu
- 7 catei de usturoi curatati de coaja
- 4-5 frunze de dafin
- o lingura boabe coriandru
- o lingura boabe piper negru
- crengute de cimbru
- saramura rece (o lingura de sare pentru muraturi la un litru apa)
Pe fundul borcanului am pus jumatate din frunzele de dafin pregatite, 2 catei usturoi, cateva boabe de piper si de coriandru si o crenguta bogata de combru.
Pepenele l-am spalat bine si l-am taiat in sferturi. Fiecare sfert l-am taiat in felii grosute. Feliile le-am asezat cu grija in borcan, astfel incat sa nu ramana prea multe goluri. In timp ce asezam feliile de pepene, adaugam pe rand si din cateii de usturoi ramasi, precum si din boabele de piper negru si de coriandru ramase. La final, am pus peste pepene frunzele de dafin ramase si o crenguta bogata de cimbru.
Intr-o cana gradata am pregatit saramura, dizolvand intr-un litru de apa rece o lingura plina de sare pentru muraturi. Aceasta saramura am turnat-o incet in borcan. Am avut nevoie de mai mult de un litru de saramura, dar eu va sfatuiesc sa nu faceti multa saramura dintr-o data. Mai bine preparati cate un litru si vedeti cat va mai trebuie.
Cand pepenele a fost acoperit bine de saramura, am inchis borcanul cu un capac si am pus borcanul in camara.
Iata o poza cu pepenele in borcan, la o saptamana de cand l-am pus la murat.
Abia astept sa-l desfac la o ocazie speciala! ♥♥♥
Sa-l mancam sanatosi!
PS 03.01.2015 - UPDATE:
Iata cum arata pepenele murat, abia scos din borcan:
A fost delicios!!! ♥♥♥
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...