miercuri, 19 martie 2014
Ali Nazik dukanizat
De Ali Nazik am mai pomenit eu pe blog si puteti vedea si postarea aceea: Ali Nazik. Este o mancare turceasca delicioasa si toti vor manca cu pofta.
Diferente prea mari intre reteta de atunci si cea de acum nu prea sunt, deci gustul nu sufera modificari majore.
Vreau sa dedic aceasta reteta tuturor fanilor de pe facebook, numarul lor trecand de 3000 la aceasta ora. Multumesc!!!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 2 borcane de 800g cu vinete coapte si tocate (productie proprie)
- 3 catei usturoi
- 400g iaurt cremos degresat
- 2 cepe
- 2 ardei grasi (eu am avut congelat)
- 2 linguri ulei masline
- 700g pulpe de pui fara piele si os
- o conserva de cubulete de rosii in bulion (380g)
- sare si piper
- patrunjel verde
Pulpele de pui le-am tocat prin masina.
Am taiat marunt ceapa si 2 catei de usturoi, apoi le-am calit impreuna cu putina sare si piper macinat 1-2 minute intr-o tigaie antiaderenta, in cele doua linguri de ulei de masline.
Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat si ardeiul gras taiat marunt.
Am lasat si ardeiul doua minute sa se imprieteneasca cu ceapa, apoi am adaugat carnea tocata de pui.
Le-am calit pe toate pana cand carnea si-a schimbat culoarea si a devenit albicioasa. Am adaugat in tigaie cubuletele de rosii in bulion si am lasat amestecul sa fiarba 5 minute.
Intr-un castron am amestecat vinetele tocate cu iaurtul, un catel de usturoi maruntit si sare dupa gust. Eu nu am adaugat prea multa sare, deoarece vinetele aveau deja destula sare.
Am potrivit gustul si la amestecul de carne cu sare si piper macinat, apoi am oprit focul.
Intr-un vas cu peretii inalti am turnat amestecul de vinete, deasupra lui am nivelat compozitia de carne, iar la sfarsit am presarat patrunjel verde tocat.
Gata! Dupa cum observati, nu este deloc complicat.
Mancarea se serveste rece, deci nu-i bai daca nu o serviti imediat.
Gustos, satios, simplu de facut ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...