sâmbătă, 29 martie 2014
Omleta coapta cu spanac
Nu stiu altii cum gandesc, dar eu cand ma gandesc la primavara, ma gandesc la spanac. Ador spanacul! ♥ Imi place si crud, dar si gatit, asa ca nu ma codesc cand vine vorba sa pregatesc spanac. La cum ma laud ca iubesc spanacul, ai fi crezut ca pe blogul meu apar ceva mai multe retete in care l-am folosit. Asa am crezut si eu. Increzatoare am dat o cautare pe blog. Cu mare mirare si rusine, trebuie sa recunosc ca nu am gasit decat 2 retete mari si late cu spanac. Rulada fiarta cu urda si spanac si Caserola de spanac cu oua. Trebuie neaparat sa maresc colectia daca vreau sa ma mai pot autointitula iubitoare de spanac!
Reteta de fata este una foarte simpla si este perfecta pentru micul dejun, cina, pachetel. Omleta pregatita astfel este delicioasa ♥ Daca adaugam la toate astea si faptul ca este o reteta conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL, are doar doua ingrediente si orice novice in ale bucatariei i-ar face fata, atunci nu-mi ramane decat sa va zic ce si cum am facut si sa mai las vorbaria si pentru alta data.
Ingrediente:
- 500 g spanac proaspat
- 5 oua
- sare si piper macinat
Spanacul l-am spalat bine in apa rece si l-am oparit 5 minute in apa clocotita. L-am scos intr-o strecuratoare si l-am lasat sa se scurga bine de apa si sa se raceasca, apoi l-am taiat marunt. Nu l-am tocat pentru ca s-ar fi amestecat prea tare cu ouale si nu as mai fi obtinut efectul marmorat, ci o masa uniforma si verde.
Ouale le-am spart intr-un castron si le-am mixat 1 minut, cu putina sare si piper macinat. Am adaugat peste ele spanacul taiat si am amestecat usor. Compozitia am turnat-o intr-o tava de silicon, pusa in prealabil intr-o tava de metal, pentru o manevrare mai usoara. Daca nu aveti tava de silicon, folositi o tava captusita cu hartie de copt.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru 30 minute. Cand omleta este bine inchegata, este gata.
Se feliaza foarte frumos si miroase bine de tot! Atentie, daca folositi tava de silicon, cum am folosit eu, nu taiati omleta in tava!
Na ca numarul retetelor cu spanac postate pe acest blog a crescut "vertiginos" si a ajuns la 3.
A fost foarte buna! Multumesc pentru masa!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...