Treceți la conținutul principal

Tort Dukan cu gust de lamaie


Tortul acesta aromat si gustos l-am preparat fara un motiv anume. Aveam pofta de ceva cu gust de lamaie, asa ca mi-am suflecat manecile si m-am apucat de treaba.
In afara de faptul ca miroase senzational cand se coace, blatul este foarte pufos! ♥ Tortul a fost foarte bun si a fost laudat de toti cei care l-au gustat ♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 5 linguri lapte praf 1% grasime
- 2 linguri tarate de ovaz macinate fin
- 4 linguri lapte 1.5% grasime
- 3 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de lamaie
***Crema:
- 1 plic budinca de frisca
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 2 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita esenta de lamaie
***Pentru insiropat:
- 200 ml lapte 1.8% grasime
***Glazura
- 4 linguri lapte praf 1% grasime
- 2 linguri indulcitor pudra
- 3 linguri lapte 1.5% grasime sau apa
- 1/2 lingurita esenta de lamaie


Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri in doua castroane. Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile le-am mixat cu indulcitorul, laptele lichid, laptele praf, taratele de ovaz, praful de copt si esenta de lamaie.


Am amestecat cele doua compozitii, cu miscari usoare ca sa nu se lase spuma. Amestecul l-am turnat apoi intr-o tava rotunda, captusita pe fund cu hartie de copt. Tava are diametrul de 22 cm.


Am bagat tava in cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 30 minute.


Am lasat blatul sa se raceasca o jumatate de ora, apoi am preparat budinca.


Am taiat blatul in trei foi. In poze se observa cat este de pufos ♥


In tava in care am copt blatul am pus folie de plastic si am "construit" in ea tortul: foaie de blat > insiropat cu lapte > turnat jumatate din budinca fierbinte > pus a doua foaie de blat > insiropat cu lapte > turnat restul de budinca fierbinte > pus a treia foaie de blat > insiropat cu restul de lapte.



Intr-un castronel am amestecat ingredientele pentru glazura.



Am turnat glazura peste tort si am bagat tortul la frigider peste noapte.


A doua zi l-am scos din tava, am indepartat folia si l-am servit.





Delicios si aromat! ♥


Sa ne fie de bine!

PS Precizez ca bombonelele colorate sunt doar de decor si trebuie sa le inlaturati daca sunteti la dieta!

Comentarii

  1. De care lapte praf folosesti si de unde il cumperi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Folosesc lapte praf cu 1% grasime si il cumpar de la o doamna de pe facebook, Parvulescu Andreea. Mai gasesti de cumparat pe internet si de la alte firme. Da o cautare de google :)

      Ștergere
    2. Super bun!!!!!!!!!Cred ca este unul din cele mai bune deserturi dukan!Multumesc pentru retetele pe care ni le oferi;azi voi incerca puiul in lapte

      Ștergere
    3. Tare ma bucur ca ti-a fost pe plac :D Sa-ti fie de bine!
      Sa-mi spui si de pui, bine?

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Socata acidulata

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Sunca fiarta in zeama de varza murata