vineri, 28 februarie 2014

Rulouri de foietaj umplute cu budinca


Din motive neclare si pentru mine, abia acum, in ultima zi din luna februarie, am reusit sa postez reteta pregatita pentru provocarea Dulce Romanie. Gazda acestei luni este Stefania si ea a propus sa pregatim in luna februarie ceva cu aluat de foietaj sau cu mascarpone. Eu am ales sa pregatesc ceva cu aluat de foietaj.
Rulourile de fata sunt foarte usor de facut si sunt perfecte pentru un desert special.

Ingrediente:
- 1 foaie aluat de foietaj (de obicei se vand cate doua in pachet)
- 1 plic budinca de ciocolata amaruie
- 3 linguri zahar
- 450 ml lapte
- 1 ou si 3 linguri lapte pentru uns

Am lasat foaia de aluat sa se decongeleze, apoi am intins-o si am taiat-o in fasii.


Fasiile le-am rulat pe bucati de lemn si pe suluri de hartie de copt.
Atentie: daca folositi bucati de lemn, ungeti-le cu grasime sau imbracatile in staniol, pentru ca altfel scoateti greu rulourile dupa ce se coc. Se lipeste coca de lemn!
Am asezat rulourile intr-o tava captusita cu hartie de copt.


Le-am uns cu ou batut cu 3 linguri de lapte.


Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul de sus. Rulourile au avut nevoie de vreo 30 minute sa prinda culoare frumoasa, aurie.


Le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am desprins de suporturi.
Am pregatit budinca dupa indicatiile de pe plic si am lasat-o sa se raceasca bine. Am umplut cu ea rulourile, cu ajutorul unei siringi pentru decor.
Gata!



Frumusele si bunute! ♥


Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana