miercuri, 5 martie 2014
Desert Dukan la pahar
Un dulce usor de facut, foarte bun, fara a folosi cuptorul - cam astea ar fi caracteristicile acestui desert, la prima vedere. Un gust bogat de cafea, racoros si surprinzator - astea ar fi alte caracteristici, descoperite dupa prima degustare. Sunteti curiosi? Incercati si n-o sa va para rau!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand chiar di faza de atac.
Ingrediente:
- 150 ml cafea preparata, fierbinte
- 2 linguri tarate fine de ovaz (recomand Pirifan)
- un capacel indulcitor lichid - 5 ml (eu am folosit Clio)
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 1 lingurita esenta de vanilie
Intr-un castron am pus cafeaua, 2.5 ml indulcitor (jumatate de capacel) si taratele de ovaz. Am amestecat si am acoperit castronul cu un capac.
Taratele se vor hidrata si vor absorbi cafeaua.
Intr-un alt castronel am amestecat crema de branza cu 2.5 ml (jumatate de capacel) indulcitor lichid si esenta de vanilie.
Am asteptat sa se raceasca bine compozitia cu cafea.
In doua pahare inalte am "construit" desertul meu astfel: cateva linguri de tarate cu cafea, cateva linguri de crema de branza, iar tarate cu cafea si iar crema de branza.
Am bagat paharele la frigider peste noapte.
A doua zi le-am savurat cu mare placere ♥
Foarte bun acest desert si foarte usor de facut! ♥
Sa-mi fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...