vineri, 23 august 2013

Pulpe de pui afumate in casa


Sursa mea de inspiratie pentru incercarea asta a fost Aphextwinz - Piept de pui afumat – in loc de mezeluri de casa.
Dupa ce am citit explicatiile ei, am hotarat ca este foarte usor de facut si ca este cazul sa incerc si eu.
Metoda este inedita si nu presupune multe pregatiri in prealabil, insa nu pot sa zic ca pulpele mele au avut vreun gust de fum. De patruns erau patrunse si de bine aratau bine, dar asteptam ceva gust de fum sau de afumat, sau de parlit... Ma rog, intelegeti voi. Poate nu am folosit ce trebuia in pachetelul pentru afumat? Probabil. Ceea ce este insa sigur, este ca a fost o experienta interesanta si merita trecuta la catastif, macar pentru diversificarea retetelor cu pui ca ingredient obligatoriu.

In pachetelul pentru afumatoarea mea am pus ceai de iasomie, ceai de cimbru si bete uscate de marar.


Toate astea le-am impachetat frumos, iar pachetul l-am gaurit cu o scobitoare in cateva locuri.
Drept gratar pentru afumatoare am folosit gratarul de la cuptorul cu microunde.
Cratita ce urma sa o folosesc am captusit-o pe fund cu folie de aluminiu. Peste folie am pus pachetelul cu ceaiuri (cu gaurile in sus, bineintele!) si apoi gratarul.


Am ales sa "afum" niste pulpite de pui fara piele.
Pulpele de pui le-am amestecat cu boia de ardei dulce, sare, piper macinat si usturoi.



Le-am lasat sa stea o jumatate de ora, apoi le-am asezat pe gratarul din "afumatoare".


Cratita am capacit-o cu folie de aluminiu, ca nici un fir de fum sa nu scape afara si am pus-o pe foc mic.


Am verificat-o daca este gata dupa o jumatate de ora, dar nu erau gata, prin urmare le-am lasat aproape o ora pana au fost gata.
In oala s-au format aburi multi, dar nici un pic de fum.


Deci am avut pulpe aburite, nu afumate smiley5233.gif
De bune au fost bune, dar parca mai bune mi-au iesit pulpele la capac. Pun si reteta in viitorul apropiat.
Sa ne fie de bine!

P.S. Cred ca nu mai este cazul sa mentionez ca reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP (incepand chiar din Atac!) si cu dieta Montignac - faza I.

12 comentarii:

  1. Interesanta reteta! Chiar daca nu sunt afumate...totusi au o culoare frumoasa :D Astept si reteta cu pulpele la capac ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata, am notat! Vreu s-o incerc pe macrou (cu marar desigur;))

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu ca se pune rumegus umed ca sa faca fum. Poate daca era putin ud amestecul ar fi avut sanse sa fumege... Am vazut metoda pe Paprika,d e acolo stiu, dar personal nu am incercat. In tot cazul, arata bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rumegus chiar nu as fi avut de unde sa iau :) oricum, tinem minte pentru data viitoare :D

      Ștergere
  4. Daca nu e foc direct de unde sa iasa fum !!!!! dOOOOH! Cum sa pui oala pe foc si sa astepti sa iasa fum ????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai anonimule, macar ai citit reteta? Este precizat acolo ca am pus in oala un pachetel cu chestii uscate care urmau sa se arda si sa scoata fum. Chestia este ca la mine nu a scos fum ca la altii, deci nu mai arunca cu pietre :P
      Da tu o reteta mai desteapta in loc sa scrii comentarii aiurea :D

      Ștergere
  5. Poi tu ai pus chestii uscate acolo...dar in staniol...pe unde era sa iasa fumu?..isi facea singur gaura? Bineinteles ca am citit reteta....de accea nu inteleg cand infasurai totul in staniol... nu ti-a trecut nici o secunda prin cap ca totul e in zadar.....?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Staniolul era gaurit!!!!!
      Nu, nu mi-a trecut prin cap ca totul este in zadar, altfel nu mai incercam :D

      Ștergere
  6. Ca sa reuseasca reteta trebuiesc urmatorele:150g orez cu bob lung,10g ceai verde,40g zahar brun.toate se mixseaza usor si se aseaza pe folia de aluminiu. In prealabil pulpele se pun la fiert 5min impreuna cu ceapa verde,sare de mare 20g,ghimbir 4-5 rondele de 5mm si doua linguri sos de soia.dupa ce au fiert 5min se mai lasa in oala acoperita 20min.se scurg si se pun la afumat atunci cind incepe sa faca fum mixul de mai sus,se lasa 8min la foc mediu-mic.Se opreste focul si se scot dupa alte 20 min.pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de pont! Il voi pune in aplicare in viitorul apropiat :D

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape