luni, 12 august 2013
Tortulet dietetic cu cacao si branza de vaci
Aceasta reteta am gasit-o pe facebook, la Georgiana Ionescu, o gospodina desavarsita, din mainile careia ies doar mancaruri delicioase si care arata fenomenal.
Inainte de a descrie ce si cum am facut, vreau sa precizez ca mie tortul mi s-a parut un pic uscat si de aceea recomand sa insiropati cu cola 0 zahar clatitele inainte de a le unge cu crema.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP - incepand cu croaziera. Din cauza cantitatii de tarate folosite, tortuletul asta se imparte in 4 portii.
Ingrediente:
***Clatite:
- 2 oua
- 8 linguri tarate de ovaz
- 1 lingura tarate de grau
- 150 ml lapte degresat 1.5%
- esenta de rom
- 1 lingura rasa de cacao degresata
- o lingurita de bicarbonat, stins cu o lingurita otet
- indulcitor dupa gust
***Crema:
- 250 g branzica de vaci cu 0,2% grasime
- esenta de vanilie
- esenta de lamaie
- indulcitor dupa gust
Intr-un bol am amestecat toate ingredientele pentru clatite, iar branza de vaci pentru crema am mixat-o cateva minute cu restul ingredientelor pentru crema.
Am copt clatitele in tigaia antiaderenta. Clatitele sunt de marime medie. Ideal ar fi sa obtineti 4 clatite egale, dar eu nu am reusit asta.
Cand se formeaza bule deasupra, clatita trebuie intoarsa. Se mai lasa 1 minut si se rastoarna pe o farfurie. Imediat dupa ce am pus clatita pe farfurie, am uns-o cu 1/4 crema. Teoria spunea ca foaia de clatita se inmoaie un pic de la crema, dar la mine nu a fost asa. Mai mergea insiropata.
La sfarsit am pudrat tortuletul cu cacao.
L-am lasat sa se raceasca, apoi l-am bagat la frigider o ora. Dupa aceasta perioada de odihna, l-am feliat si am servit mesenilor.
A fost bun!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...