vineri, 16 august 2013
"Desteapta" dukanita cu cacao si iaurt
Am reinventat o reteta cunoscuta de toata lumea si rezultatul a fost foarte bun. Prin urmare pun reteta pe blog, pentru pastrare, ca merita.
Trebuie sa precizez ca eu doar am pregatit ingredientele, am dat indicatii si am facut poze. De restul s-a ocupat sora mea cea mai mica, Nicoleta. A facut o treaba foarte buna, dupa cum puteti observa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din croaziera. Este echivalentul a 4 portii, deci poate fi mancata de 4 persoane intr-o zi, sau de doua persoane in doua zile, sau de o persoana in 4 zile.
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 linguri tarate de ovaz
- 12 linguri indulcitor praf
- 1l lapte degresat (eu am folosit cu 1.5% grasime)
- 400g iaurt degresat ( eu am folosit cu 0.1% grasime)
- 2 linguri amidon
- 1 lingura cu varf cacao degresata (daca o vreti mai inchisa la culoare, puneti doua linguri de cacao)
- esenta (eu am pus de rom de la Dr. Oetker)
Taratele au fost macinate si amestecate cu cacao si amidon.
Albusurile au fost batute spuma tare, iar galbenusurile au fost amestecate cu iaurtul si cu indulcitorul.
Peste galbenusuri au fost adaugate taratele (amestecate cu cacao si amidon) si laptele. Compozitia rezultata a fost turnata peste albusurile batute spuma tare.
Totul se amesteca usor cu un tel, astfel incat sa rezulte o singura culoare.
Iat-o si pe cofetareasa de serviciu:
Intr-o tava cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt, am turnat amestecul final, care este lichid. Tava am bagat-o in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu, unde am lasat-o o ora si jumatate.
Am taiat-o dupa ce s-a racit.
A fost foarte buna! Neaparat sa incercati si voi!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Am onoarea de a fi gazda celei de-a treia editii aniversare "Dulce Românie" si sunt foarte mandra de asta. De-a lungul anilor...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Tocana de genul acesta am mancat prima data acum 20 de ani la bunica, mama mamei mele. Imi aduc aminte acest lucru, deoarece in vara acee...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...