vineri, 16 august 2013
"Desteapta" dukanita cu cacao si iaurt
Am reinventat o reteta cunoscuta de toata lumea si rezultatul a fost foarte bun. Prin urmare pun reteta pe blog, pentru pastrare, ca merita.
Trebuie sa precizez ca eu doar am pregatit ingredientele, am dat indicatii si am facut poze. De restul s-a ocupat sora mea cea mai mica, Nicoleta. A facut o treaba foarte buna, dupa cum puteti observa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din croaziera. Este echivalentul a 4 portii, deci poate fi mancata de 4 persoane intr-o zi, sau de doua persoane in doua zile, sau de o persoana in 4 zile.
Ingrediente:
- 8 oua
- 8 linguri tarate de ovaz
- 12 linguri indulcitor praf
- 1l lapte degresat (eu am folosit cu 1.5% grasime)
- 400g iaurt degresat ( eu am folosit cu 0.1% grasime)
- 2 linguri amidon
- 1 lingura cu varf cacao degresata (daca o vreti mai inchisa la culoare, puneti doua linguri de cacao)
- esenta (eu am pus de rom de la Dr. Oetker)
Taratele au fost macinate si amestecate cu cacao si amidon.
Albusurile au fost batute spuma tare, iar galbenusurile au fost amestecate cu iaurtul si cu indulcitorul.
Peste galbenusuri au fost adaugate taratele (amestecate cu cacao si amidon) si laptele. Compozitia rezultata a fost turnata peste albusurile batute spuma tare.
Totul se amesteca usor cu un tel, astfel incat sa rezulte o singura culoare.
Iat-o si pe cofetareasa de serviciu:
Intr-o tava cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt, am turnat amestecul final, care este lichid. Tava am bagat-o in cuptorul cald, pe raftul de sus, la foc mediu, unde am lasat-o o ora si jumatate.
Am taiat-o dupa ce s-a racit.
A fost foarte buna! Neaparat sa incercati si voi!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
De ce compot de prune cu indulcitor? Pentru ca exista situatii in care zaharul este interzis. Merge sa faci compot cu indulcitor? Se ti...