luni, 26 august 2013
Musaca dietetica de vinete
Luna aceasta la Provocarea Secreta, mi-a fost repartizat blogul Ceva bun, ceva dulce. Repartizarile au fost facute de Elena Toma - Bucataria Elenei.
De pe blogul Adelei m-am inspirat adeseori si acum, cand a trebuit sa aleg o reteta cu care sa defilez la parada, mi-a fost destul de greu sa aleg doar una. Cum am ales sa fac Musacaua de vinete? Pai ma uitam dupa o reteta cu vinete, ca doar sunt acum pe toate tarabele si e pacat sa nu profiti de pretul mic, iar reteta asta mi s-a desfasurat in fata ochilor in toata splendoarea ei.
Retetei alese i-am facut foarte mici modificari, astfel incat sa fie conforma cu dieta pe care o urmez. Si uite asa am adaugat la palmares inca o reteta delicioasa, conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I.
Ingrediente:
- 2 vinete mari (aproximativ 1 kg)
- 800g piept de pui fara piele si os
- 1 ceapa mare
- 6 rosii (aproximativ 1 kg)
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 2 oua
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- sare si piper macinat
- 2 linguri ulei masline
Prima data am feliat vinetele, le-am presarat cu sare si le-am lasat la scurs, sa scape de zeama amara.
Pieptul de pui l-am tocat.
Intr-o craticioara am calit in ulei de masline ceapa taiata marunt. Am adaugat si carnea si am amestecat des. Nu am lasat prea mult, ci doar pana cand jumatate din carne si-a schimbat culoarea. Am adaugat sare, piper macinat si patrunjelul tocat si am lasat carnea sa se racoreasca.
Vinetele le-am clatit cu apa rece.
Intr-o tava cu peretii inalti, unsa cu un pic de ulei, am asezat un rand de felii subtiri de vinete si un rand de felii de rosii.
Deasupra lor am nivelat carnea tocata.
Peste carne am pus un alt rand de felii de rosii, iar deasupra lor am asezat artistic un rand de felii subtiri de vinete.
Tava astfel pregatita am bagat-o la cuptor, la foc mediu spre mare, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Dupa ce a trecut acest timp de coacere, am scos tava din cuptor si am nivelat peste vinete compozitia obtinuta din amestecarea cremei de branza cu cele doua oua.
Am bagat iar tava la cuptor si am micsorat focul.
Musacaua este gata cand stratul de deasupra a prins culoare si s-a inchegat.
Sa va mai zic cat de bine miroase? ♥
Rece se feliaza foarte frumos.
A fost foarte foarte buna!!! Carnea de pui nu este deloc fada si nici inecacioasa, iar asta este meritul legumelor care i-au imprumutat din zeama si gustul lor. Neaparat sa incercati!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...