vineri, 9 august 2013
Budinca de conopida
Budinca asta a fost atat de buna!!! A disparut de pe farfurie in cateva minute de la taiere, iar asta m-a mirat foarte mult, mai ales ca pana acum nu am observat afinitati pentru conopida in familia mea. Bine ca stiu acum!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I. Ingredientele sunt putine si ieftine, dar rezultatul este minunat de bun.
Tava folosita este una de cozonac.
Ingrediente:
- 1kg conopida
- 4 oua
- 6 linguri tarate ovaz
- 1 legatura patrunjel
- sare si piper macinat
Conopida am desfacut-o in buchetele si am fiert-o in apa cu putina sare pana s-a inmuiat si intra furculita usor in ea.
Conopida fiarta am scurs-o bine de apa si am lasat-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am maruntit-o cu o furculita, dar foarte putin, cat sa nu ramana buchetelele intregi. Am amestecat conopida pisata cu ouale, taratele de ovaz si patrunjelul verde tocat marunt. Am adaugat sare si piper macinat dupa gustul meu.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt si am nivelat-o frumos.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat, pentru o ora.
Asa arata cand a fost gata:
Nu am feliat-o imediat pentru ca era deja foarte tarziu. Am taiat-o a doua zi, dimineata. S-a feliat foarte usor si frumos, iar sectiunea arata foarte bine si apetisant.
Foarte foarte buna!!! Neaparat sa incercati!
Din cauza ca se folosesc 6 linguri de tarate, budinca se poate consuma in 3 zile sau de 3 persoane.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In momentul in care am vazut la Lidl perlele-crutoane, m-am gandit ca tare fain le-ar sta intr-o supa de chimen. Reteta este din cartea c...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...