vineri, 9 august 2013
Budinca de conopida
Budinca asta a fost atat de buna!!! A disparut de pe farfurie in cateva minute de la taiere, iar asta m-a mirat foarte mult, mai ales ca pana acum nu am observat afinitati pentru conopida in familia mea. Bine ca stiu acum!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I. Ingredientele sunt putine si ieftine, dar rezultatul este minunat de bun.
Tava folosita este una de cozonac.
Ingrediente:
- 1kg conopida
- 4 oua
- 6 linguri tarate ovaz
- 1 legatura patrunjel
- sare si piper macinat
Conopida am desfacut-o in buchetele si am fiert-o in apa cu putina sare pana s-a inmuiat si intra furculita usor in ea.
Conopida fiarta am scurs-o bine de apa si am lasat-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit am maruntit-o cu o furculita, dar foarte putin, cat sa nu ramana buchetelele intregi. Am amestecat conopida pisata cu ouale, taratele de ovaz si patrunjelul verde tocat marunt. Am adaugat sare si piper macinat dupa gustul meu.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava de cozonac captusita cu hartie de copt si am nivelat-o frumos.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat, pentru o ora.
Asa arata cand a fost gata:
Nu am feliat-o imediat pentru ca era deja foarte tarziu. Am taiat-o a doua zi, dimineata. S-a feliat foarte usor si frumos, iar sectiunea arata foarte bine si apetisant.
Foarte foarte buna!!! Neaparat sa incercati!
Din cauza ca se folosesc 6 linguri de tarate, budinca se poate consuma in 3 zile sau de 3 persoane.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...