Treceți la conținutul principal

Budinca de dovlecel cu morcovi


O budinca usoara, de vara, perfecta pentru cina sau pentru pachetel la serviciu. Este foarte usor de facut si foarte buna.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1kg dovlecei
- 2 morcovi
- 4 oua
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 cepe (eu am folosit o ceapa uscata si doua fire de ceapa verde)
- sare si piper macinat
- 2 linguri tarate ( eu am folosit de grau)


Dovleceii i-am razuit cu tot cu coaja, pe razuitoarea cu ochiuri mari. I-am presarat cu sare si i-am lasat la scurs intr-o strecuratoare pentru o ora.
Ceapa si patrunjelul le-am taiat marunt, iar morcovii i-am razuit pe razuitoarea cu ochiuri mari.
Intr-un castron am amestecat toate ingredientele si am potrivit gustul cu sare si piper macinat.


Compozitia rezultata am pus-o intr-o tava inalta, captusita cu hartie de copt.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru o ora.
Cand prinde deasupra o pojghita aurie, budinca este gata.


Am lasat-o sa se raceasca, apoi am feliat-o foarte usor.



A fost foarte buna!
Sa ne fie de bine!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata