miercuri, 21 august 2013
Chec pufos cu tarate de ovaz
Sursa de inspiratie pentru aceasta incercare a fost checul cu lamaie al Oanei Camacho. Eu nu am folosit lapte praf si nici nu am mai insiropat checul, dar a fost foarte bun si asa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera.
Ingrediente:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua
- 4 linguri indulcitor praf
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de lamaie
- 75ml lapte degresat
Taratele le-am amestecat cu amidonul si praful de copt intr-un castronel.
Albusurile le-am batut spuma tare, iar galbenusurile le-am mixat 3 minute cu indulcitorul si esentele. Peste galbenusuri am adaugat laptele si am mai mixat 1 minut, apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate.
Dupa ce compozitia a fost bine amestecata, am incorporat in ea albusurile spuma, cu miscari usoare.
Ce-a rezultat am turnat intr-o tava de silicon si am bagat la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.
Am lasat checul sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi l-am feliat si l-am servit mesenilor.
Este foarte pufos si ar fi fost si mai pufos daca nu uitam sa macin taratele de ovaz.
La checul asta se folosesc 6 linguri de tarate de ovaz si 3 linguri de amidon, prin urmare reprezinta 3 portii.
Este perfect pentru pachetelul la serviciu, gustare intre mese, mic-dejun sau cina alaturi de o cana de ceai aromat.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...