miercuri, 7 august 2013

Supa cu galuste din tarate de ovaz


Daca n-as fi incercat, as fi jurat ca nu merge sa faci galuste din tarate de ovaz.
La aceasta reteta am folosit tarate de ovaz de la Pirifan, care sunt macinate mai fin ca taratele de la Sanovita. 200g costa doar 2.5 lei, deci sunt mult mai ieftine ca cele de la Sanovita, care costa 3.65 lei si care au acelasi gramaj.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 morcov mare
- 1 radacina patrunjel
- 1 telina mica
- 3 fire ceapa verde
- 2 linguri ulei de masline
***Galuste:
- 2 oua
- 1 lingura branza de vaci
- 6 linguri tarate ovaz
- sare si piper macinat
- parunjel verde

Prima data am preparat compozitia pentru galuste. Am procedat la fel cum procedez de obicei pentru galustele cu gris: am batut bine ouale, le-am amestecat cu branza de vaci, taratele de ovaz, un pic de piper macinat si un praf de sare. Am lasat compozitia sa se odihneasca pana cand au fost fierte legumele.


Legumele taiate marunt le-am pus la fiert la foc mic, in 2 litri de apa. Cand legumele au fost fierte, in supa care clocoteste usor am adaugat cu o lingurita mici gramajoare din compozitia de galuste. Am asteptat cateva secunde ca toate galustele sa se ridice la suprafata si apoi "le-am speriat" cu o cana de apa rece.
Neaparat sa faceti gramajoare mici, deoarece la fiert ele cresc destul de mult.


Am lasat supa sa fiarba in voie, la foc mic, pana cand galustele au fost gata.


Am potrivit gustul cu sare si piper macinat, apoi am oprit focul. La sfarsit am adaugat uleiul de masline si patrunjelul tocat marunt.


Am servit supa fierbinte.



Iata si o poza cu sectiunea unei galuscute, pentru a se vedea cat sunt de pufoase ♥.



Sa ne fie de bine!

8 comentarii:

  1. Nici eu nu as fi zis ca se pot face galuste din tarate, dar uite ce bine arata! Data viitoare incerc si eu la supa :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut supa aceasta pe blogul tau si am incercat sa fac galuste. N-am pus branza, ce-i drept, dar galustele mele s-au imprastiat in oala si a rezultat un soi de terci. :) Mai incerc...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristina, nu a fost prima oara cand le-am facut si niciodata nu mi s-au imprastiat :) Te rog sa folosesti tarate fine sau rasnite fin (recomand taratele Pirifan pentru ca sunt foarte fine) si sa prepari compozitia pentru galuste inainte de a fierbe legumele pentru ca sa aiba timp taratele sa se inmoaie si sa absoarba mare parte din lichid.
      Imi pare rau ca nu ti-au reusit :( Sper ca data viitoare sa tii cont de sfaturi si sa ai rezultatul asteptat.
      Bafta cu dieta in continuare!

      Ștergere
  3. Nu se pune bicarbonat sau praf de copt? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu folosesc la galuste niciodata nici bicarbonat si nici praf de copt :) Recomand sa cititi recomandarea mea de mai sus :)
      Astept vesti!

      Ștergere
  4. Arata super! Abia aștept să fac și eu mâine! Seara frumoasa și weekend plăcut!

    RăspundețiȘtergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape