Treceți la conținutul principal

Pulpe de pui umplute cu usturoi verde


Au fost foarte bune si aromate ♥♥♥
Ideea am vazut-o intr-o revista mai veche Practic in bucatarie (3/2007) si am zis ca este musai sa fac si eu. In revista, la ingrediente, erau trecute ceapa verde si catei de usturoi, dar eu am pus usturoi verde 😃 Asa retinusem la o prima citire si aia cumparasem 😂 A fost bine si asa!
Initial am crezut ca o sa-mi fie greu sa umplu pulpele, dar treaba merge rapid si in mai putin de 15 minute pulpele umplute au fost gata si bagate in cuptor.

Ingrediente:
- 6 pulpe intregi de pui
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura patrunjel (eu am avut congelat)
- 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 200 ml vin alb
- busuioc uscat
- sare
- piper negru macinat


Am spalat bine pulpele de pui, usturoiul verde si lamaia.
Am taiat usturoiul verde marunt si l-am amestecat cu patrunjelul, uleiul, zeama si coaja de lamaie, putina sare si piper negru macinat.


Am desprins pielea de pe pulpele de pui cu ajutorul degetelor, doar cat sa pot baga umplutura intre piele si carne.


Am umplut toate pulpele cu amestecul de usturoi verde si le-am asezat intr-o tava incapatoare.


Peste ele am turnat vinul alb si apoi le-am presarat cu busuioc uscat.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu pentru 50 minute.


Atat de frumos mirosea in bucatarie ♥♥♥


Am servit imediat, alaturi de Orez din conopida, cu ou si ceapa verde si tare ne-a mai placut ♥♥♥


Aceasta reteta este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan (zile PP daca nu faceti garnitura si zile PL daca faceti si garnitura de orez fals).



Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Sună interesant! În tinerețe, când făceam pui la sticlă, tot așa îl ungeam cu unt și condimente pe sub piele. Mirosul ăla soră-mea îl identifica mult înainte să ajungă la ușă :) Îmi țin pumnii să nu se piardă comentariul, ar fi prima dată de la schimbarea la față.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai reusit :D
      Am incercat mai demult si eu sa ung puiul cu unt pe sub piele, dar sincer spun ca nu mi-a placut. Eu nu mananc pielea de pui, indiferent cat de bine arata, iar untul ce l-am folosit eu nu prea s-a potrivit cu carnea. Mda, sunt o fandosita :P

      Ștergere
    2. Mie cel mai mult de la pui îmi place pielea coaptă bine, crocantă, mult mai mult decât carnea. Aoleu, deja mă ia cu leșin, deși n-am mai mâncat carne de la Anu Nou!

      Ștergere
    3. Era o vreme cand si eu o mancam cu placere :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Biscuiti din lapte praf

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Macrou marinat in sos de tomate

Scrumbie cu lamaie, la cuptor