marți, 28 martie 2017

Pulpe de pui umplute cu usturoi verde


Au fost foarte bune si aromate ♥♥♥
Ideea am vazut-o intr-o revista mai veche Practic in bucatarie (3/2007) si am zis ca este musai sa fac si eu. In revista, la ingrediente, erau trecute ceapa verde si catei de usturoi, dar eu am pus usturoi verde 😃 Asa retinusem la o prima citire si aia cumparasem 😂 A fost bine si asa!

Initial am crezut ca o sa-mi fie greu sa umplu pulpele, dar treaba merge rapid si in mai putin de 15 minute pulpele umplute au fost gata si bagate in cuptor.

Ingrediente:
- 6 pulpe intregi de pui
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura patrunjel (eu am avut congelat)
- 1 lamaie
- 3 linguri ulei de masline
- 200 ml vin alb
- busuioc uscat
- sare
- piper negru macinat


Am spalat bine pulpele de pui, usturoiul verde si lamaia.
Am taiat usturoiul verde marunt si l-am amestecat cu patrunjelul, uleiul, zeama si coaja de lamaie, putina sare si piper negru macinat.


Am desprins pielea de pe pulpele de pui cu ajutorul degetelor, doar cat sa pot baga umplutura intre piele si carne.


Am umplut toate pulpele cu amestecul de usturoi verde si le-am asezat intr-o tava incapatoare.


Peste ele am turnat vinul alb si apoi le-am presarat cu busuioc uscat.


Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu pentru 50 minute.


Atat de frumos mirosea in bucatarie ♥♥♥


Am servit imediat, alaturi de Orez din conopida, cu ou si ceapa verde si tare ne-a mai placut ♥♥♥


Aceasta reteta este conforma cu dieta Montignac si cu dieta Dukan (zile PP daca nu faceti garnitura si zile PL daca faceti si garnitura de orez fals).



Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana