Treceți la conținutul principal

Prajitura dukan cu crema de cacao


Cu mare mirare am realizat ca nu am pe blog nici o prajitura sau tort dukanit care sa aiba blatul alb si crema de cacao. Era necesar sa remediez acest lucru, prin urmare am venit azi cu o reteta care sa rezolve lipsul de pana acum.
Blatul acestei prajituri este foarte pufos, iar crema i se potriveste perfect! ♥♥♥
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz (Pirifan)
- 2 linguri tarate fine de grau (Sanovita)
- 4 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 3 linguri iaurt 0.1% grasime
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 1 lingura esenta de alune
***Crema:
- 500 ml lapte 1.5% grasime
- 1 plic budinca de ciocolata
- 3 linguri indulcitor pudra (Clio)
- 300g branza de vaci 1.2% grasime (Sevis)
***Sirop:
- 100 ml lapte 1.5 % grasime
***Glazura:
- 3 linguri de crema (preparata din ingredientele enumerate mai sus)
- 3 linguri lapte praf 1% grasime

Pentru blat am separat albusurile de galbenusuri in doua castroane.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare (cat iei in doua degete), iar galbenusurile le-am mixat 1 minut cu taratele de grau si ovaz, indulcitorul, laptele praf, iaurtul si esenta.



Am amestecat usor cele doua compozitii, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o tava de silicon patrata (23 X 23 cm), pusa in prealabil in alta tava in care am turnat o cana cu apa.
Am bagat tavile in cuptorul cald, pe raftul din mijloc, la foc mediu spre mic, pentru 45-50 minute.


Intre timp am pregatit crema.


Budinca am preparat-o dupa indicatiile de pe plic. Fierbinte am mixat-o 2 minute cu branza de vaci.



Blatul auriu, abia scos din cuptor:


Eu nu am lasat blatul decat vreo 10-15 minute sa-si traga sufletul, apoi l-am taiat in doua foi.


Tava in care am copt blatul am captusit-o cu folie.
Am asezat in tava prima foaie de blat, am insiropat-o cu 50 ml lapte si am turnat peste ea crema, pastrand in castron 3 linguri de crema pentru glazura.


Peste crema am asezat a doua foaie de blat si am insiropat-o cu restul de lapte.


Crema pastrata in castron am amestecat-o cu 3 linguri lapte praf 1% grasime.


Cu acest amestec am uns toata suprafata prajiturii.


Am pus tortul la frigider peste noapte.
A doua zi am scos prajitura pe un platou si am indepartat cu grija folia. Deasupra am presarat o lingurita de lapte praf (cu ajutorul unei site) pentru a evidentia un model, dar pana sa fac eu cateva poze, laptele praf a inceput sa se topeasca si sa se contopeasca cu glazura smiley5186.gif, deci nu va sfatuiesc sa faceti ca mine.


Dupa cum se observa, prajitura este inalta bine si arata foarte bine in sectiune ♥♥♥





Absolut delicioasa! Daca stiam ca budinca amestecata cu branza de vaci se transforma intr-o crema atat de buna, o faceam mai de mult! smiley5165.gif


Sa-mi fie de bine!

Comentarii

  1. Gata, am gasit unde sa folosesc o budinca de caramel pe care o am acasa. Sa vad daca reusesc sa o fac azi. Sa sti ca am facut multe retete de la tine...doar ca nu am postat comentarii la toate :( Sunt absolut delicioase si inca o data iti multumesc pt ca le imparti cu noi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Smocky, sa nu te simti obligata sa lasi comentarii! Mai important este sa-ti placa mancarea rezultata si sa te mai intorci aici pentru inspiratie :D
      Eu iti multumesc pentru mesajele tale pline de ganduri bune! :*

      Ștergere
    2. Absolut delicioasa :) Abia m-am abtinut sa nu o mananc toata....Iar combinatia de budinca cu branza este WOW

      Ștergere
    3. Tare ma bucur ca ti-a placut si prajitura asta :D
      Crema este minunata, asa cum am precizat si in descrierea retetei :D

      Ștergere
  2. Sa-mi zici de nu-i comentariu de la mine, ca nu poci pricepe cat ii si cand se cherde!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si pentru ca nu mi apare galbenul ala cu asteptare de publicare mai scriu amu o data ca tot am salvat:)) Mai era unul in care ziceam ca nici io n-am auzit de combinatia dintre o branza s-un budinc dar ca tare suna bine ca sa nu incerc:))

      Ștergere
    2. Pai asa sa faci ca n-o sa-ti para rau :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Friptura frageda de cocos

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Sunca fiarta in zeama de varza murata

Scrumbie cu lamaie, la cuptor