miercuri, 26 septembrie 2012
Negresa cu gem si nuci (de post)
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita ingrediente multe si scumpe, nici tehnici de fabricatie complicate. Rezultatul este o prajitura delicioasa!
Ingredientele se masoara cu aceeasi cana/pahar/borcan.
Ingrediente:
- o cana zahar
- o cana ulei
- 2 cani apa
- un borcan gem sau dulceata (400g)
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingurita otet
- 3 linguri cacao de buna calitate
- faina cat cuprinde
- o cana nuca macinata sau fulgi de cocos
Intr-un bol se pun: zaharul, uleiul, apa, dulceata (sau gem), cacao si bicarbonatul de sodiu stins cu otet.
Am adaugat faina, lingura cu lingura, amestecand mereu cu un tel.
Am adaugat atata faina pana cand compozitia a ajuns la consistenta unei smantani subtiri.
Am turnat compozitia intr-o tava cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt si am presarat deasupra nuca macinata grosier.
Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc moderat spre mic, timp de aproape 50 minute. Prajitura este gata daca trece cu brio testul scobitorii.
Este foarte buna atat calda, cat si rece. Are o textura umeda si ciocolatoasa.
Se mai pot adauga lacrimi de ciocolata, fulgi de cocos, marshmallow, rahat, alune, etc sau se poate glazura cu ciocolata.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Pentru ca este un tort lung, lat si inalt am zis ca nu gresesc cu nimic daca ii zic "tort la metru". Puteti hrani o armata mai...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Nu cred ca trece an in care sa nu mancam de cateva ori ciorba de salata . De data aceasta am facut-o un pic altfel decat o fac in mod nor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...