Alta Marie cu aceeasi palarie. Adica tot (iar!!!) peste la cuptor
Peste la tava fac de multa vreme si ne place foarte foarte foarte mult!!! Am preparat in acest fel mai multe soiuri de peste si mereu a iesit foarte bun. Neaparat sa incercati si voi! Reteta de baza: Peste la cuptor.
Sotul meu este pescar impatimit
Ingrediente:
- peste cat sa umpli lejer o tava mare - eu am folosit crap de data asta
- 100ml otet alb
- 250 ml apa
- sare si piper macinat
- marar uscat
Pestele curatat, spalat si taiat bucati potrivite daca este mare, se aseaza in tava. Se toarna otetul si apa, apoi se presara pestele cu sare, piper macinat si muuult marar.
Tava astfel pregatita se baga la cuptor, la foc mare, pe raftul de sus, unde se lasa pana cand zeama scade de tot sau la jumatate daca va place cu zeama.
Noua ne place si cu zeama, dar si fara zeama. De data asta l-am lasat la cuptor pana cand s-a evaporat toata zeama.
Langa peste am servit un sos preparat din iaurt 0.1% grasime, usturoi pisat si sare.
Minunat!!!
Sa ne fie de bine!