Treceți la conținutul principal

Pui alla cacciatora


Din cauza unor probleme tehnice si a concediului de odihna nu am apucat sa postez in timp util reteta aleasa pentru provocarea secreta din luna iunie 2013, desi am facut-o la vreme.
Repartizarea blogurilor in luna iunie a fost facuta de Lili - Cu Lili in bucatarie si mie mi-a fost repartizat blogul Retete fel de fel. Mi-a fost greu sa ma decid ce reteta sa aleg, pentru ca blogul abunda de retete una si una, care mai de care mai frumoasa si mai apetisanta.
Am ales sa prepar reteta de pui alla cacciatora si am facut cateva mici modificari pentru ca reteta sa fie conforma cu dieta pe care o tin si pentru a folosi alimentele pe care le aveam deja.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 1 piept de pui mare, fara piele
- 1 legatura ceapa verde
- 3 morcovi tineri
- 3 catei usturoi
- 1 conserva de rosii in bulion
- 100ml vin roze
- sare si piper macinat
- leustean


Intr-o cratita cu fundul mai gros, la foc mic, am pus pieptul de pui taiat bucati, ceapa si usturoiul taiate marunt si piper macinat.


Puiul si-a lasat multa zeama.
Le-am lasat pe toate sa se caleasca in zeama lasata de pui pana cand si-a schimbat carnea culoarea si a devenit albicoasa.


Am adaugat morcovii taiati rodele.


La urma am adaugat vinul si rosiile in bulion.


Am lasat sa fiarba cateva minute, am potrivit gustul de sare si am oprit focul. La sfarsit am adaugat si leusteanul taiat marunt.
Am servit mancarea imediat.



A fost foarte buna si satioasa!
Sa ne fie de bine!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Macrou marinat in sos de tomate

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata