Ciorba de legume cu os afumat si zdrente de ou


Dupa ce am reorganizat pungile din congelator, am gasit o punga cu oase de la un ciolan afumat. Aveau pe ele si ceva carnita, precum si siorici. Am hotarat sa fac ciorba din ele si bine am hotarat. Junioara si sotul meu au fost incantati de aceasta decizie.smiley6824.gif

Ingrediente pentru o oala de 3 litri:
- oase cu carne de la un ciolan afumat
- 1/2 radacina medie de telina
- 2 morcovi nu prea mari
- 1 radacina patrunjel
- 1 ceapa
- 1 ardei gras verde
- 2 tulpini de telina Apio
- 1/2 punguta de fasole verde congelata
- 1 sticluta zarzavat de ciorba facut in casa (rosii, ardei gras rosu, frunze de telina, sare)
- 1 ou
- 1 legatura leustean verde


Oasele le-a taiat sotul meu cu toporisca in bucati mai mici. Le-am pus la fiert, la foc mic, in apa rece si am adunat spuma formata. Am lasat oasele sa fiarba cam o jumatate de ora, apoi am adaugat legumele taiate cubulete si fasolea verde congelata. Focul l-am pastrat in continuare mic.


Dupa ce legumele au fiert, am adaugat zarzavatul de ciorba din sticluta. Am mai lasat sa fiarba 10 minute si am oprit focul.
Intr-un castronel am batut bine un ou. Peste el am turnat un polonic de ciorba si am amestecat bine. Acest amestec l-am turnat in oala cu ciorba, astfel formandu-se zdrentele de ou in ciorba. La sfarsit am adaugat leusteanul taiat marunt si am lasat ciorba sa-si traga sufletul 15 minute.




Am servit-o fierbinte mesenilor, cu ardei iute in otet cu zahar. Au mancat cu mare pofta, ba chiar au cerut si a doua portie. smiley1739.gif



Sa le fie de bine si sa fie sanatosi!

5 comentarii:

  1. Buna reteta, m-a inspirat pentru a mea. Stiam, in mare, ce si cum, dar chiar daca stiu ma mai uit pe ce ingrediente pun alte persoane.

    Ca si recomandare, merge bestial cu oase garf afumate. Am gasit niste oase acum la kaufland... o minune. Ideal ar fi sa fie spalate in 2-3 ape reci si fierte cam 60-80 de minute, la foc mic. Pe foc se pun in apa rece sloi.

    Eu adaug la final si bors, ca am nevasta moldoveanca si daca tot nu gateste, ii place sa manance ca la ma-sa acasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si cu bors este buna, ai dreptate :D
      Sa va fie de bine!

      Ștergere
  2. am uitat sa zic c-o fac in doua feluri. pun si oua, da, dar ori o fac cu 2-3 cartofi taiati cuburi, si-n cazu asta presar putin tarhon, ori n-o fac cu cartofi si-n cazu asta adaug, undeori, niste smantana.

    fasole verde nu pun, nici tulpina de telina. pun, in schimb, radacina taiata cubulete mici. imi place mie textura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu asta aveam in frigider in acel moment :D Telina radacina si mie imi place mult, atat cruda cat si gatita. Cartofi nu am deloc in casa de cand cu dieta, deci slabe sanse sa fi ajuns in ciorba mea :D Imi aduc insa foarte bine aminte de o ciorba acra cu cartofi si tarhon, o minunatie ♥♥♥

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...