joi, 25 iulie 2013
Dulceata dietetica de rabarbar
Am facut un pic de dulceata de rabarbar, cat sa consumam in cateva zile. Chiar daca nu are deloc fata comerciala, este foarte gustoasa si s-a terminat repede.
Ingrediente:
- tulpini de rabarbar
- indulcitor
Tulpinile de rabarbar le-am taiat cubulete si le-am pus la fiert in apa cat sa le acopere.
Le-am fiert pana cand au scazut la jumatate, apoi am adaugat indulcitor pastilute pana mi-a convenit gustul. Am oprit focul si am turnat dulceata in borcane.
Mi-au iesit doua borcanele de 400g si un castronel mititel, cam doua linguri.
Nu stiu daca se pastreaza mult timp, de aceea nu stiu daca se incadreaza la sectiunea Conserve pentru iarna. Teoretic, daca este fiarta bine si este pusa in borcane curate si apoi sterilizate, ar trebui sa tina mult si bine.
Sa fim sanatosi, sa mai facem si sa verificam atunci daca se tine dulceata asta peste iarna.
S-aveti o zi buna!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Daca nu ai timp sau chef sa faci coca pentru pizza, cum mi se intampla mie uneori, dar ai comanda ferma pentru pizza la cina, iti ofer o...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...