miercuri, 10 iulie 2013
Budinca de iaurt la cuptor
Reteta pentru aceasta budinca am gasit-o pe site-ul Dieta Dukan.
Este o budinca usor de facut, economica, foarte buna si conforma cu dieta Dukan - zile PP. Am fost foarte inspirata cand am ales sa incerc aceasta reteta.
Ingrediente:
- 6 oua
- 6 linguri indulcitor
- 1 litru de iaurt 0.1% grasime
- 1 lingurita esenta de portocala
- 1 plic de budinca de vanilie
- 3 linguri de tarate de grau sau de ovaz - optional
Am mixat bine ouale cu indulcitorul si esenta de portocale, apoi am adaugat iaurtul degresat si praful de budinca.
Am mixat iar cateva minute, apoi amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava rotunda, cu diametrul de 26 cm, captusita cu hartie de copt. Deasupra am presarat pe toata suprafata budincii tarate de grau. Se pot folosi si tarate de ovaz. Acest pas este optional si budinca iese foarte bine si fara ajutorul taratelor.
Tava de tort am pus-o in tava de la aragaz in care am turnat 2 cani de apa. Am bagat tavile la cuptor, la foc moderat, pe raftul din mijloc, aproximativ 45 minute.
Asa arata cand este gata:
Am lasat-o sa se raceasca bine, apoi am bagat-o la frigider peste noapte. A doua zi am rasturnat-o pe un platou si am inlaturat hartia de copt.
Se feliaza foarte frumos.
A fost foarte buna! Sa ne fie de bine!
P.S. Din aceasta budinca poate manca o persoana timp de trei zile, sau poate fi impartita la trei persoane daca alegeti sa folositi tarate de grau.
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...