Budinca de varza noua cu ciuperci


Budinca asta mi-a iesit foarte buna! Desi pare complicata, va asigur ca nu este deloc asa! Ingredientele sunt la indemana oricui si modul de lucru este foarte simplu. Neaparat sa incercati!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Si pentru ca reteta corespunde cerintelor Anei - Blog cu legume, gazda Provocarii Dulce Romanie din luna aceasta, o inscriu la parada.

Ingrediente:
- 1 varza noua de aproximativ 2 kg
- 500g ciuperci brune
- 4 fire ceapa verde
- 4 oua
- sare si piper macinat
- 2 linguri ulei de masline

Varza am tocat-o fideluta, iar ceapa verde si ciupercile le-am taiat marunt.
Varza tocata am frecat-o cu o lingurita de sare, ca sa se inmoaie si sa scada in volum.


Intr-o cratita am calit in ulei de masline ceapa verde si ciupercile. Am adaugat si piper macinat.


Ciupercile lasa zeama multa.


Peste legumele din cratita am adugat varza tocata, scursa un pic de zeama care si-a lasat-o in urma frecarii cu sare.


Focul l-am pastrat mic si am gatit varza pana cand s-a inmuiat si zeama formata a scazut aproape de tot. Am oprit focul si am lasat varza sa se racoareasca o jumatate de ora.
Dupa aceasta perioada de ragaz am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Intr-un bol am batut spuma tare cele 4 albusuri.


Am incorporat in mancarea de varza cu ciuperci mai intai galbenusurile si apoi albusurile spuma. Am amestecat usor, pentru ca spuma de albus sa nu se lase.


Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava (35X20) cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt. Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat spre mic, pentru aproximativ 40 minute.
Cand budinca prinde culoare aurie deasupra inseamna ca este gata.


Am lasat-o sa se raceasca bine, apoi am taiat-o si am servit-o.





Foarte buna! Si la pachetel a mers de minune smiley6841.gif
Sa ne fie de bine!

10 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Paula, a fost intradevar foarte buna si s-a mancat rapid :D

      Ștergere
  2. arata bine , cred ca este si gustoasa !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si delicioasa si usor de facut si prea putina :D

      Ștergere
  3. Am facut si eu asa ceva , dar cu amprenta mea ... ceva suvite de piept proaspat de porc ; acum este la cuptor , abia astept sa vad daca-mi place :d

    RăspundețiȘtergere
  4. hey,am incercat-o si eu,,,buna,dar nu mi-a iesit ca a ta,asa rumenita.A mea e mai albicioasa:(insa e numai buna langa niste pulpite cu cola;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sabina, ai copt-o pe raftul de sus al cuptorului? Cred ca depinde si de cuptor :)
      Daca o vrei mai bronzata deasupra, incearca sa o mai lasi 15-20 minute.
      Ma bucur mult ca ti-a placut si-ti multumesc ca ti-ai facut timp sa imi zici si mie asta :D Iti doresc o zi minunata in continuare!

      Ștergere
  5. Ce pot folosi in afara de ou ca sa se lege? Seu sunt intr-un post permanent, dar iubesc varza si ciuperci

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ramona, incearca cu 2 linguri de faina sau amidon, insa nu garantez pe reusita. Daca nu pui oua, este doar o mancarica obisnuita de varza cu ciuperci :)

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...