miercuri, 3 iulie 2013
Budinca de varza noua cu ciuperci
Budinca asta mi-a iesit foarte buna! Desi pare complicata, va asigur ca nu este deloc asa! Ingredientele sunt la indemana oricui si modul de lucru este foarte simplu. Neaparat sa incercati!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Si pentru ca reteta corespunde cerintelor Anei - Blog cu legume, gazda Provocarii Dulce Romanie din luna aceasta, o inscriu la parada.
Ingrediente:
- 1 varza noua de aproximativ 2 kg
- 500g ciuperci brune
- 4 fire ceapa verde
- 4 oua
- sare si piper macinat
- 2 linguri ulei de masline
Varza am tocat-o fideluta, iar ceapa verde si ciupercile le-am taiat marunt.
Varza tocata am frecat-o cu o lingurita de sare, ca sa se inmoaie si sa scada in volum.
Intr-o cratita am calit in ulei de masline ceapa verde si ciupercile. Am adaugat si piper macinat.
Ciupercile lasa zeama multa.
Peste legumele din cratita am adugat varza tocata, scursa un pic de zeama care si-a lasat-o in urma frecarii cu sare.
Focul l-am pastrat mic si am gatit varza pana cand s-a inmuiat si zeama formata a scazut aproape de tot. Am oprit focul si am lasat varza sa se racoareasca o jumatate de ora.
Dupa aceasta perioada de ragaz am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca.
Intr-un bol am batut spuma tare cele 4 albusuri.
Am incorporat in mancarea de varza cu ciuperci mai intai galbenusurile si apoi albusurile spuma. Am amestecat usor, pentru ca spuma de albus sa nu se lase.
Compozitia rezultata am turnat-o intr-o tava (35X20) cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt. Tava am bagat-o la cuptor, pe raftul de sus, la foc moderat spre mic, pentru aproximativ 40 minute.
Cand budinca prinde culoare aurie deasupra inseamna ca este gata.
Am lasat-o sa se raceasca bine, apoi am taiat-o si am servit-o.
Foarte buna! Si la pachetel a mers de minune
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Placintica asta am vazut-o la BubuLina cu ceva vreme in urma si pentru ca s-au aliniat planetele, adica am intrat in posesia semintelor ...