De cand am descoperit aceasta metoda de a prepara pestele, numai asa l-am facut.
Ingredientele sunt pentru tava mare de la aragaz.
Pestele folosit in aceasta reteta a fost prins de sotul meu, mare pescar amator.
Ingrediente:
- peste curatat bine de solzi si maruntaie
- 200 ml apa
- 100 ml otet
- marar proaspat sau uscat
- sare si piper macinat
Pestii i-am lasat intregi de data asta pentru ca nu erau foarte mari. I-am asezat in tava si am turnat peste ei apa si otetul. Deasupra am presarat sare, piper macinat si mult marar.
Tava am bagat-o la cuptor la foc mediu spre mare, pe raftul de sus. Dupa 20 minute am intors pestele si pe partea cealalta si am bagat iar tava la cuptor. Dupa alte 30 minute pestele a fost gata, iar zeama a scazut bine de tot.
L-am servit imediat, de data asta cu ceapa verde.
A fost foarte bun! Neaparat sa incercati!
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP.
Sa ne fie de bine!