miercuri, 31 iulie 2013
Negresa cu caramel si buline din urda dulce
Fina mea, Roxana, si-a dorit sa faca un desert cu urda, dar sa fie ceva ce nu a mai facut pana acum. Eu i-am propus sa facem negresa cu buline, mai ales ca ne ramasese un borcan cu crema de caramel cu miez de nuca de la nucile umplute. Zis si facut! Am adunat ingredientele necesare si am vrut sa ne apucam de treaba. Insa Roxana nu m-a lasat sa o ajut deloc. A zis ca eu doar sa-i zic ce sa faca si face ea tot Daca nu am avut voie sa fac nimic, mi-am luat aparatul de fotografiat si am pozat fiecare etapa a retetei.
Na Roxana, ai ajuns si pe blog!
Ingrediente:
***Negresa:
- un pahar zahar
- un pahar ulei
- 2 pahare apa
- un borcan gem sau dulceata (400g) - noi am folosit crema de caramel cu miez de nuca
- o lingurita bicarbonat de sodiu
- o lingurita otet
- 2 linguri cacao de buna calitate
- faina cat cuprinde
***Buline:
- 500g urda scursa bine de zer
- 2 oua
- 3-4 linguri zahar
Ingredientele pentru negresa se masoara cu acelasi pahar, sau cu pahare identice.
Intr-un bol a pus zaharul, apa, uleiul, crema de caramel, bicarbonatul stins cu otet si cacao. A mixat cateva secunde, apoi a adaugat faina, putin cate putin, pana a ajuns la consistenta unei smantani curgatoare.
Urda a amestecat-o cu oua si cu zahar. Din ea a facut bilute egale, pe care le-a asezat intr-o tava cu peretii inalti, captusita cu hartie de copt.
Peste bilutele de urda a turnat compozitia de negresa.
Tava astfel pregatita, a bagat-o la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru aproximativ 40 minute.
Daca trece testul scobitorii, prajitura este gata.
Am lasat-o sa se racoreasca peste noapte, apoi am taiat-o si am servit-o la cafeaua de dimineata.
Foarte frumos aratau sectiunile!!!
Roxana, te-ai descurcat de minute! Toata lumea a laudat prajitura facuta de tine! Vezi, nu este greu sa incerci ceva nou .
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...