Prajitura dukanita cu rabarbar si bezea


Prajitura cu rabarbar era facuta la noi in casa foarte des. Ne place gustul acrisor al acestei tulpini in prajitura!
Ce facem daca suntem la dieta si poftim la prajitura cu rabarbar? O tranformam si o facem conforma smiley1653.gif
M-am ghidat dupa reteta initiala si am inlocuit ingredientele interzise cu ingrediente conforme. Rezultatul a fost foarte bun, chiar daca bezeaua, desi arata fenomenal de bine, nu se compara cu bezeaua facuta cu zahar.

Ingrediente :
- 5 oua
- 5 linguri indulcitor
- 5 linguri tarate ovaz
- 5 tulpini de rabarbar
- 1 lingura amidon
***Bezea:
- 3 albusuri
- 3 linguri indulcitor
Tava folosita are dimensiunile 18 X 30 cm.

Cele 5 oua intregi le-am separat in doua castroane. Peste galbenusuri am adaugat 5 linguri indulcitor si le-am batut spuma cu mixerul.


Albusurile le-am batut spuma tare si le-am incorporat cu miscari usoare, de jos in sus, in crema de galbenusuri.


In compozitia finala am incorporat si cele 5 linguri de tarate de ovaz, rasnite in prealabil.


Am turnat compozitia in tava captusita cu hartie de copt.
Am aprins focul la cuptor, pentru a se incalzi bine pana cand eram gata cu pregatirile.
Tulpinile de rabarbar le-am taiat cubulete si le-am presarat cu amidon. Acest lucru le ajuta sa nu cada la fundul prajiturii.
Am presarat pe toata suprajata prajiturii cubuletele de rabarbar pudrate cu amidon.



Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor am batut spuma tare cele trei albusuri si apoi am incorporat in ele si cele trei linguri de indulcitor.
Peste prajitura abia scoasa din cuptor am nivelat spuma dulce de albusuri si am bagat iar tava la cuptor pentru 10 minute.



Asa arata cand a fost gata:


Am lasat-o sa se racoreasca vreo 20 minute, apoi am taiat-o si am servit-o.





Moale, pufoasa, delicioasa - toate calitatile unui desert minunat!


Sa ne fie de bine!

6 comentarii:

  1. tare-s curioasa...nu am mancar rubarbar niciodata !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nici eu nu am mincat rubarba niciodata! Daca gasesc o cumpar si eu!
    Multumesc! O seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Melly, te asigur ca n-o sa-ti para rau daca incerci :)

      Ștergere
  3. Iar vad prajituri cu rabarbar si iar ma tot intreb oare ce gust o fi avand, am tot auzit eu ca e buna dar trebuie sa ma si conving :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, se gaseste de cumparat, deci incearca :D
      La noi este pe toate drumurile. Am vazut si in supermarketuri: Billa, Kaufland, Lidl

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...