luni, 22 iulie 2013
Prajitura dukanita cu rabarbar si bezea
Prajitura cu rabarbar era facuta la noi in casa foarte des. Ne place gustul acrisor al acestei tulpini in prajitura!
Ce facem daca suntem la dieta si poftim la prajitura cu rabarbar? O tranformam si o facem conforma
M-am ghidat dupa reteta initiala si am inlocuit ingredientele interzise cu ingrediente conforme. Rezultatul a fost foarte bun, chiar daca bezeaua, desi arata fenomenal de bine, nu se compara cu bezeaua facuta cu zahar.
Ingrediente :
- 5 oua
- 5 linguri indulcitor
- 5 linguri tarate ovaz
- 5 tulpini de rabarbar
- 1 lingura amidon
***Bezea:
- 3 albusuri
- 3 linguri indulcitor
Tava folosita are dimensiunile 18 X 30 cm.
Cele 5 oua intregi le-am separat in doua castroane. Peste galbenusuri am adaugat 5 linguri indulcitor si le-am batut spuma cu mixerul.
Albusurile le-am batut spuma tare si le-am incorporat cu miscari usoare, de jos in sus, in crema de galbenusuri.
In compozitia finala am incorporat si cele 5 linguri de tarate de ovaz, rasnite in prealabil.
Am turnat compozitia in tava captusita cu hartie de copt.
Am aprins focul la cuptor, pentru a se incalzi bine pana cand eram gata cu pregatirile.
Tulpinile de rabarbar le-am taiat cubulete si le-am presarat cu amidon. Acest lucru le ajuta sa nu cada la fundul prajiturii.
Am presarat pe toata suprajata prajiturii cubuletele de rabarbar pudrate cu amidon.
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor am batut spuma tare cele trei albusuri si apoi am incorporat in ele si cele trei linguri de indulcitor.
Peste prajitura abia scoasa din cuptor am nivelat spuma dulce de albusuri si am bagat iar tava la cuptor pentru 10 minute.
Asa arata cand a fost gata:
Am lasat-o sa se racoreasca vreo 20 minute, apoi am taiat-o si am servit-o.
Moale, pufoasa, delicioasa - toate calitatile unui desert minunat!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...