luni, 22 iulie 2013
Prajitura dukanita cu rabarbar si bezea
Prajitura cu rabarbar era facuta la noi in casa foarte des. Ne place gustul acrisor al acestei tulpini in prajitura!
Ce facem daca suntem la dieta si poftim la prajitura cu rabarbar? O tranformam si o facem conforma
M-am ghidat dupa reteta initiala si am inlocuit ingredientele interzise cu ingrediente conforme. Rezultatul a fost foarte bun, chiar daca bezeaua, desi arata fenomenal de bine, nu se compara cu bezeaua facuta cu zahar.
Ingrediente :
- 5 oua
- 5 linguri indulcitor
- 5 linguri tarate ovaz
- 5 tulpini de rabarbar
- 1 lingura amidon
***Bezea:
- 3 albusuri
- 3 linguri indulcitor
Tava folosita are dimensiunile 18 X 30 cm.
Cele 5 oua intregi le-am separat in doua castroane. Peste galbenusuri am adaugat 5 linguri indulcitor si le-am batut spuma cu mixerul.
Albusurile le-am batut spuma tare si le-am incorporat cu miscari usoare, de jos in sus, in crema de galbenusuri.
In compozitia finala am incorporat si cele 5 linguri de tarate de ovaz, rasnite in prealabil.
Am turnat compozitia in tava captusita cu hartie de copt.
Am aprins focul la cuptor, pentru a se incalzi bine pana cand eram gata cu pregatirile.
Tulpinile de rabarbar le-am taiat cubulete si le-am presarat cu amidon. Acest lucru le ajuta sa nu cada la fundul prajiturii.
Am presarat pe toata suprajata prajiturii cubuletele de rabarbar pudrate cu amidon.
Am bagat tava la cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute. Cu 5 minute inainte de a scoate tava din cuptor am batut spuma tare cele trei albusuri si apoi am incorporat in ele si cele trei linguri de indulcitor.
Peste prajitura abia scoasa din cuptor am nivelat spuma dulce de albusuri si am bagat iar tava la cuptor pentru 10 minute.
Asa arata cand a fost gata:
Am lasat-o sa se racoreasca vreo 20 minute, apoi am taiat-o si am servit-o.
Moale, pufoasa, delicioasa - toate calitatile unui desert minunat!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...