sâmbătă, 12 decembrie 2015
Sunca fiarta in zeama de varza murata
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de sunca de curcan/pui/etc. Sunca in acest caz este o bucata faina de burta de porc, cu o generoasa fasie de carne pe mijloc.
Da, am taiat si noi porcul. Am facut jumeri, am pus slanina la sare, am umplut congelatorul cu carne, ba chiar am facut si pomana porcului. O bucata de burta am pastrat-o pentru aceasta reteta.
"Vinovata" pentru aceasta incercare cu rezultat super bun este Simona, gazda provocarii "Weekend cu spor". La ea am vazut aceasta reteta si a fost musai sa incerc. Ei bine, ma felicit pentru alegerea facuta! ♥ Sunca fiarta in moare este delicioasa ♥♥♥
Ingrediente:
- 2 bucati burta de porc
- 2 litri zeama de varza murata
- 1 lingura cimbru uscat
- 1/2 lingurita rasa fulgi ardei iute
- 2 linguri boia dulce
- 3 foi de dafin
- 1 capatana usturoi
Intr-o cratita inalta si incapatoare am pus la fiert moarea impreuna cu foile de dafin, cimbrul uscat si fulgii de ardei iute.
Cand zeama a inceput sa fiarba, am pus in ea bucatile de sunca, usor crestate la suprafata.
Simona recomanda ca sunca sa nu fie fiarta mai mult de 15 minute, insa sunca mea a fost grosuta bine. Eu am fiert-o 30 minute, la foc mediu spre mic, cronometrat din momentul in care am pus-o in zeama fierbinte.
Dupa cele 30 minute am scos sunca din zeama de varza intr-o strecuratoare si am lasat-o 30 minute sa se scurga bine de apa si sa se racoreasca.
Intre timp am curatat usturoiul si l-am pisat.
Am asezat bucatile de sunca pe o tava si le-am frecat pe toate partile, inclusiv pe sorici si prin crapaturi, prima data cu usturoi pisat si apoi cu boia dulce.
Am dat sunca la rece pana a doua zi.
Nu-mi ajung cuvintele sa o laud, atat de buna este ♥♥♥ Multumesc Simona pentru idee!!!
Toti degustatorii au laudat sunca asta ♥
Este un aperitiv minunat chiar si pentru masa de Craciun ♥
Se pastreaza la rece si parca este mai buna dupa doua - trei zile de la preparare ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Piersicule de vie sunt micute, foarte dulci si parfumate. Daca aveti ocazia sa cumparat/gustati o astfel de piersicuta, va asigur ca va v...