marți, 18 februarie 2014
Briose aperitiv cu sardine
Din astea am mai facut eu si m-am tot laudat cu ele pe blog. Cu alt fel de peste, in alta forma, dar principiul este acelasi si rezultatul este foarte, dar foarte bun.
Chiftelute de ton, la cuptor
Briose cu sprot afumat
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.
Ingrediente:
- 2 conserve sardine in sos tomat
- 3 oua
- 1 legatura patrunjel verde
- 100g branza de vaci
Sardinele le-am maruntit in sosul lor cu o furculita. Le-am amestecat cu ouale, branza de vaci si patrunjelul tocat marunt.
Compozitia obtinuta am turnat-o in forme de silicon pentru briose.
Tava de silicon am pus-o intr-o tava de metal, inainte de a turna compozitia in forme, pentru a o putea manevra mai bine si in siguranta in cuptor.
Am bagat briosele la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.
Le-am lasat cateva minute sa-si traga sufletul, apoi le-am scos din forme.
Sunt foarte bune atat calde cat si reci. Perfecte pentru mic dejun, cina, pachetel, ba chiar si pentru un platou cu aperitive la o masa mai pretentioasa.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Aceasta prajitura cu rabarbar si budinca de vanilie este delicioasa si foarte usor de facut ♥♥♥ Blatul este usor crocant la suprafata, ...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Cum sa treaca primavara fara sa fac socata? Asa ceva este inadmisibil! Nu ma pot lauda ca am cunoscut bautura asta racoritoare in copilarie...
-
Ca si in cazul placintei cu mere , am fost si in cautarea retetei de chec perfect. In timpul cautarilor mele am si gasit o reteta pentr...