duminică, 2 februarie 2014
Ciorba de perisoare Dukan
Ciorbica de "verisoare" a fost mereu una dintre ciorbele mele preferate, inca de cand eram copil. Sunt foarte multe variante de ciorba de perisoare, fiecare gospodina adaugand sau eliminand ceva. Nici eu nu fac ciorba la fel de fiecare data, adaptandu-ma la ingredientele care le detin la acel moment.
Pe blog mai este postata o reteta de ciorba de perisoare si va invit sa o vedeti si pe aceea : Ciorba acra de legume, cu perisoare.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
***Perisoare:
- 1/2 kg carne tocata de pui (eu am avut pulpe si l-am tocat la masina)
- 1 ceapa mica
- sare si piper macinat
***Zeama:
- 2 ardei capia rosii
- 1 ceapa medie
- 2 morcovi potriviti
- 1 radacina mica de patrunjel
- 1/4 radacina de telina nu prea mare
- sare
- frunze de telina
Am pus la fiert 2 litri de apa.
Carnea tocata am amestecat-o cu ceapa tocata marunt, sare si piper macinat. Din aceasta compozitie am format cu mana uda bilute si le-am isiruit pe o tava.
Cand apa a inceput sa fiarba, am micsorat focul si am adaugat legumele taiate marunt si o lingurita rasa de sare. Am lasat ciorba sa fiarba incet, pana cand legumele s-au inmuiat.
Am adaugat in zeama perisoarele si am lasat iar ciorba sa fiarba incet aproximativ 20 minute.
Dupa ce am oprit focul, am adaugat frunzele de telina taiate marunt.
Gata!
Am servit ciorbica fierbinte, cu ardei iute. Tare ne-a mai placut!
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
In magazine exista o mare varietate de abtibilduri cu ajutorul carora putem decora ouale pentru Paste. In majoritatea anilor trecuti as...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Nu, nu am uitat de imbratisarea virtuala din luna septembrie! Cu ceva vreme in urma am descoperit din intamplare un blog culinar minuna...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...