sâmbătă, 22 februarie 2014
Tarta cu pui, ciuperci de padure si sparanghel
Am marea bucurie de a va anunta ca incepand de azi Carmen Nitu - Retete dukanizate, o doamna frumoasa si cu o inspiratie de zile mari, a fost de acord sa publice pe blogul meu retetele incercate de ea. Tin sa va anunt ca doamna Carmen nu are blog personal, dar are pagina de facebook (Retete Dukanizate) si daca va plac retetele ei si doriti sa vedeti ce altceva a mai facut bun, va invit sa-i dati un like paginii ei.
Prima reteta propusa de Carmen este cea de Tarta cu pui, ciuperci de padure si sparanghel. Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 3 oua
- 1 lingura tarate de ovaz sau de grau
- 200 gr.branza de vaci 0.2% grasime
- 250-300 gr.carne de pui tocata
- 5-6 ciuperci de padure
- 5-6 fire sparanghel verde cât mai mic, fiert daca este proaspăt
- condimente( rosmarin, chili, usturoi, oregano, timian ,menta)
- sare si piper macinat
Intr-un castron se amesteca carnea tocata de pui cu ciupercile taiate felii, branza de vaci, taratele si 2 oua. Se condimenteaza compozitia dupa bunul plac si se aseaza intr-o tava de chec de silicon sau o tava normala captusita cu hartie de copt. Se niveleaza si deasupra se aseaza sparanghelul si cateva frunze de menta. La sfarsit se toarna deasupra un ou batut bine.
Tava astfel pregatita se baga la cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 45-50 minute, pana cand se evapora toata apa lasata de ciuperci.
Se feliaza dupa ce s-a racit.
Pofta buna!
Este perfecta pentru micul dejun, cina, pachetel, aperitiv pentru mese festive! ♥
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...