sâmbătă, 22 februarie 2014

Tarta cu pui, ciuperci de padure si sparanghel


Am marea bucurie de a va anunta ca incepand de azi Carmen Nitu - Retete dukanizate, o doamna frumoasa si cu o inspiratie de zile mari, a fost de acord sa publice pe blogul meu retetele incercate de ea. Tin sa va anunt ca doamna Carmen nu are blog personal, dar are pagina de facebook (Retete Dukanizate) si daca va plac retetele ei si doriti sa vedeti ce altceva a mai facut bun, va invit sa-i dati un like paginii ei.
Prima reteta propusa de Carmen este cea de Tarta cu pui, ciuperci de padure si sparanghel. Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PL.

Ingrediente:
- 3 oua
- 1 lingura tarate de ovaz sau de grau
- 200 gr.branza de vaci 0.2% grasime
- 250-300 gr.carne de pui tocata
- 5-6 ciuperci de padure
- 5-6 fire sparanghel verde cât mai mic, fiert daca este proaspăt
- condimente( rosmarin, chili, usturoi, oregano, timian ,menta)
- sare si piper macinat

Intr-un castron se amesteca carnea tocata de pui cu ciupercile taiate felii, branza de vaci, taratele si 2 oua. Se condimenteaza compozitia dupa bunul plac si se aseaza intr-o tava de chec de silicon sau o tava normala captusita cu hartie de copt. Se niveleaza si deasupra se aseaza sparanghelul si cateva frunze de menta. La sfarsit se toarna deasupra un ou batut bine.
Tava astfel pregatita se baga la cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru aproximativ 45-50 minute, pana cand se evapora toata apa lasata de ciuperci.
Se feliaza dupa ce s-a racit.
 Pofta buna!

Este perfecta pentru micul dejun, cina, pachetel, aperitiv pentru mese festive! ♥

6 comentarii:

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape