luni, 24 februarie 2014

Tort Dukan cu iaurt si ness


La multi ani de Dragobete!!! smiley5190.gif
Azi eu si sotul meu sarbatorim 19 ani de relatie. Noi nu sarbatorim ziua in care ne-am casatorit sau ziua nuntii, ci ziua in care ne-am cunoscut. Ni se pare mai corect asa.
Dragobetele ne-a purtat noroc si relatia noastra este una frumoasa, bazata pe dragoste, respect si intelegere.
La multi ani sotul meu drag! smiley6826.gif
Pentru aceasta ocazie speciala am pregatit un tort bun si racoros, cu iaurt si ness. In sectiune arata senzational, iar gustul este pe masura ♥
Tortul este conform cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera.


Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 4 linguri tarate fine de ovaz
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 1 lingura cacao cu maxim 12% grasime
- 1 lingura ness
- 4 linguri indulcitor praf
- 2 linguri iaurt 0.1% grasime
- 1 lingurita esenta caramel
- 1 lingurita praf de copt
***Crema:
- 900g iaurt 0.1% grasime
- 4 linguri indulcitor pudra
- 1 lingurita esenta de cafea
- 1 lingurita ness
- 2 pliculete gelatina granule
- 100 ml cola fara zahar


Albusurile le-am patut spuma tare.
Galbenusurile le-am amestecat bine cu taratele de ovaz, laptele praf, cacao, ness, iaurt, esenta de caramel, indulcitor si praf de copt.


Cele doua compozitii le-am amestecat usor, iar amestecul rezultat l-am turnat intr-o forma de silicon, cu model de petale de floare in relief.


Tava de silicon am pus-o intr-o alta tava, in care am turnat doua cani cu apa fierbinte. Le-am bagat apoi la cuptor, la foc mediu spre mic, pe raftul din mijloc, pentru 50 minute.


Am scos tava din cuptor si am scos tava de silicon din apa fierbinte. Am lasat blatul sa se raceasca o jumatate de ora, apoi l-am scos cu grija din forma. Am pus blatul intr-o forma rotunda de tort, cu diametru la fel ca al blatului, 22 cm, captusita cu folie de plastic.


Acum veti observa la ce a fost buna apa fierbinte din timpul coptului. Petalele de blat nu s-au ars la copt, ci au devenit ca o budinca.


In poza aceasta se observa mai bine despre ce vorbesc.


Pentru crema am amestecat iaurtul cu indulcitorul, esenta de cafea si nesul.
Gelatina am hidratat-o in cola 10 minute, apoi am topit-o cateva secunde la microunde. Atentie! Gelatina nu trebuie sa fiarba! Daca fierbe isi pierde proprietatile de coagulare.
Am turnat gelatina topita in iaurt si am amestecat bine.


Cu o lingura am pus crema peste blat, avand grija sa umplu toate spatiile libere.



Am bagat tortul la friginer peste noapte.
A doua zi l-am asezat cu grija pe un platou si am inlaturat folia de plastic. Deasupra am ornat cu putina cacao, presarata peste un model decupat din hartie.



Sectiunea, asa cum precizam si mai sus, arata senzational ♥♥♥



Blatul este foarte pufos si usor. Nu necesita insiropare si este foarte gustos! Crema este aromata si buna ♥


A fost un experiment reusit, deci ramane in topul nostru de preferinte ♥♥♥
Sa ne fie de bine si la multi ani noua! smiley3791.gif

9 comentarii:

  1. La multi ani fericiti, Crisa!
    Tortul tau m-o inspirat ce sa mai fac cu forma de guguluf pe care am dat o gramada de bani s-o folosesc o data pe an, amu o voi folosi cel putin de doua ori:)))
    Sanatate voua!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Maria! :* Eu folosesc forma de guguluf la greu, deci chiar nu te inteleg :P

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Sigur ca se poate :) Atata doar ca in sectiune nu va mai arata la fel.
      Sa-mi spui daca ti-a placut :D

      Ștergere
  3. La multi ani frumosi, sanatosi si plini de bucurie impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  4. nu poti sa spui ceva mai mult de atat decat...deliciosssssss :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte bine tortul. Am sa-l incerc. Ati putea sa-mi dati si o idee de meniu ptr masa de ziua mea, faza de croaziera?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa-mi dati vesti daca incercati acest tort! Sigur o sa va placa :D
      Va dau si o idee pentru masa de sarbatoare si voi presupune ca acea zi este una PL:
      Aperitiv: chiftelute coapte de pui cu telina, ardei umpluti cu pasta de branza, briose aperitiv cu ciuperci si ceapa verde, castraveti si rosii
      Fel principal: friptura simpla de pui cu garnitura de orez din conopida cu ou si ceapa verde
      Desert: prajitura "Amintire de ecler", suc fara zahar si cafea

      Va doresc la multi ani si petrecere frumoasa!

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape