Treceți la conținutul principal

Gulie prajita - cartofi prajiti falsi

Cartoful este subiect tabu cand vine vorba de dieta, dar el poate fi inlocuit in preparate si astfel nu prea i se simte lipsa. Dar ca el poate fi substituit intr-un preparat vedeta de o gulie va vine sa credeti? Va spun sincer ca nici eu nu am crezut.
Fan cartofi prajiti nu sunt si nici nu am fost vreodata, dar cand am vazut falsii cartofi prajiti la Alina - Retete Montignac, am stiut ca trebuie neaparat sa-i incerc si eu. Bine am facut ca am incercat, pentru ca au fost foarte buni!
Gulii gasiti la orice magazin care comercializeaza fructe si legume si se vand in general la bucata.

Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- o gulie medie
- o lingurita praf de usturoi
- o lingurita boia de ardei dulce
- o lingura ulei de masline
- putina sare

Am curatat gulia de de coaja si am taiat-o ca pe cartofii pentru prajit.


I-am presarat cu praf de usturoi, sare si boia de ardei dulce. Am adaugat si o lingura de ulei de masline si am amestecat usor.


Tot continutul bolului l-am rasturnat intr-o tigaie antiaderenta, infierbantata. Focul l-am pastrat moderat.


Am amestecat usor, intorcand "cartofii" pe toate partile, pana au prins culoare aurie. Nu au nevoie de prea mult timp sa fie gata, deci nu lasati tigaia nesupravegheata.
I-am servit imediat, alaturi de un file de peste marinat cu piper rosu.


Bastonasele de gulie prajita au gust dulceag si inlocuiesc cu succes cartofii prajiti clasici.


Si sotul si junioara au mancat cu placere, deci reteta asta merita incercata si de cei care nu sunt la dieta.


Bastonasele nu ies crocante pentru ca nu sunt prajite in ulei, dar ies ca niste cartofi prajiti moi. Sunt foarte bune si satioase, deci merita incercate macar o data!
Acest fel de mancare merge foarte bine si la pachetel.
Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. De cand am mancat ridichi pane, cred ca legumele inca-mi mai sunt cu surprize. Nu mi-o trecut prin cap gulia, care chiar imi place cruda,da e musai s-o-ncerc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gulia si eu o mancam tot cruda si nici nu mi-a dat prin cap ca poate fi folosita la mancare :D Aseara am mai incercat o chestie: am fiert o gulie in loc de cartof pentru o salata de legume cu maioneza. Foarte buna!!!

      Ștergere
  2. Cred că e mult mai sănătos să prăjești gulii decât cartofi, nu au atâtea calorii. Voi încerca, mulțumesc pentru idee, Cristina !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Zina, noua ne-a placut mult gulia pregatita in acest fel! Abia astept sa-mi spui si parerea ta :D

      Ștergere
  3. lingura de ulei de masline e ok ptr. gatit legumele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, in dieta Dukan este permisa o lingurita de ulei de masline /zi.

      Ștergere
  4. Pai e permisa 1 lingurita, dar la ingrediente scrie o lingura. Cum e pana la urma?????????

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draguta, din ingredientele de mai sus mie mi-au iesit trei portii. Fa si tu imparteala si vezi cat ulei de masline a fost in portia mea.
      Gulia mea a fost mare, dar tu daca folosesti o gulie mica poti sa pui doar o lingurita de ulei de masline.
      Pofta mare!

      Ștergere
  5. Iaca, dupa un an am ajuns si la asta cu facutu:))) Tare mi-o placut, cred ca am o misiune noua pentru cocatoru cu aburi de la concurs pe care-l foloseam o data pe an la rulourile cu ton:))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-ai apucat de lunga lista cu retete in asteptare? :D Sa-ti tina Dumnezeu naravul si lista sa ti se scurteze in scurta vreme! :D
      Ma bucur ca ti-a placut si ma bucur si mai mult ca ai avut curaj sa incerci :D
      Sa-ti fie de bine!

      Ștergere
  6. Buna, Cristina. Revin cu impresii despre gulia prajita. Pare-se ca nici asta nu-i pe gustul meu, greseala imi apartine, am avut un soi de gulii mai lemnoase si in nici un fel nu au vrut sa se inmoaie si sa se rumeneasca, deci au ramas cam lemnoase, tari si fara nici un gust. O sa cumpar voit una de la magazin s-o gatesc asa cum ai procedat tu, poate o fi si vreo diferenta de soiuri. Noi le cultivam undeva la tara si adesea le mancam crude, ca atare sau in salate, rareori fierte in supe. Multumesc pentru idei si, promit, nu ma las influentata de prima impresie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma dadeam de mult batuta dupa atatea incercari nereusite :) Ma bucur insa sa aud ca tu nu ai astfel de ganduri :D
      Gulii lemnoase am mai avut si eu si da, tare rele au fost. Trebuie gulie frageda pentru reteta asta, altfel nu are cum sa iasa bun. In general in supermarcheturi sunt gulii de sera, care nu apuca sa se intareasca pana la faza de cules.
      Spor la treburi si multumesc ca-ti faci timp sa-mi zici parerile tale :*

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata