miercuri, 15 ianuarie 2014
Ardei umpluti cu pasta de branza
Pomeneam la reteta de Omleta la cuptor de niste ardei umpluti cu pasta de branza. Iata ca a venit momentul sa va arat despre ce vorbeam.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 3 ardei capia mari
- 2 oua fierte bine
- 300g branza de vaci mai ferma (eu am folosit Romfulda)
- 1-2 linguri iaurt grecesc 2% grasime - optional
- sare si piper macinat
- 1 lingurita menta uscata
Ardeiul l-am spalat si l-am curatat de cotoare si seminte.
Branza de vaci am dat-o prin razatoare. Branza mea de vaci era ca un calup de telemea si de aceea a trebuit rasa, dar daca cumparati branza de vaci la caserola, atunci sariti acest pas.
Am amestecat branza de vaci cu ouale maruntite cu furculita si cu 2 linguri de iaurt cremos. Iaurtul este optional si se adauga doar pentru a da consistenta cremoasa cremei de branza. Prin urmare adaugati sau nu iaurt pana ajungeti la consistenta dorita. Atentie insa sa nu devina crema prea apoasa! Ea trebuie sa fie destul de ferma pentru a putea taia ardeii feliute.
La urma am potrivit gustul cu sare si piper macinat si am adaugat si menta uscata.
Cu ajutorul unei lingurite am umplut ardeii, indesand crema bine. Am dat ardeii la rece pana in momentul servirii si i-am taiat chiar inainte de ai aduce la masa.
Feliile se taie mai grosute, cam de un deget grosime.
Alaturi de alte aperitive, vor forma un platou vesel.
S-aveti pofta!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Am promis ca reteta asta va fi urmatoarea postata pe blog si ma tin de cuvant. Mentionez ca are multe poze, dar doar pentru ca am fost...