miercuri, 8 ianuarie 2014
Negresa Dukan insiropata
Negresa asta am pregatit-o pentru provocarea "Virtual hug".
Cand am inceput dieta Dukan am cautat pe internet informatii si retete conforme. De foarte mare ajutor mi-a fost Ioana, proprietara site-ului Retete Dukan. Pe site-ul ei am gasit tot ce cautam si mi-a usurat foarte mult drumul pe care pornisem. Pentru inspiratia ei, pentru informatiile oferite, pentru retetele minunate si gustoase, pentru toate altele care imi scapa acum, eu ii multumesc din suflet! Ii multumesc ca mi-a iesit in cale si ii multumesc ca mi-a raspuns la toate nelamuririle! Cu ajutorul ei am depasit toate piedicile si tot cu ajutorul ei mi-am dat seama ca dieta nu inseamna nici infometare si nici monotonie.
Pentru ca suntem la inceput de an si pentru ca nu a trecut prea mult de la ziua ta onomastica, eu iti urez la multi ani Ioana! Sa ai parte de un an minunat si plin de realizari, sa fii vesela si sanatoasa si sa ramai mereu omul care esti azi!
Si cum sa multumesc eu mai frumos decat cu o reteta dulce. Reteta originala o gasiti aici: Negresa insiropata cu rom. Eu am modificat foarte putin.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera. Se imparte in 3 portii, pentru 3 persoane sau pentru 3 zile. Daca inlocuiti 2 din cele 6 linguri de tarate de ovaz cu tarate de grau, atunci negresa se imparte la 2 persoane sau pentru 2 zile.
Ingrediente:
***Blat:
- 3 oua
- 6 linguri tarate fine de ovaz (recomand Pirifan)
- 6 linguri lapte praf degresat
- 4 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 1 iaurt mic 2% grasime
- 1 lingurita de ness
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
***Sirop:
- 150 ml lapte degresat
- esenta de rom
- 1 lingura indulcitor pudra
Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare (cat iei in 2 degete).
Galbenusurile le-am amestecat cu iaurtul, taratele de ovaz, laptele praf, cacao, ness, praf de copt si indulcitor. Compozitia obtinuta am amestecat-o usor cu spuma de albusuri.
Am turnat amestecul intr-o tava de chec, 20 X 10 cm, asezata in prealabil intr-o tavita de metal pentru o manevrare mai usoara.
Am bagat tava in cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute.
Am lasat negresa sa se raceasca si am pregatit siropul.
In lapte cald am amestecat bine indulcitorul si esenta de rom dupa gust (conteaza cat de concentrata este esenta!).
Am intepat negresa din loc in loc cu o tepusa pentru frigarui si am turnat siropul peste ea.
Am lasat negresa sa absoarba siropul, apoi am feliat-o.
Buna, densa si aromata! ♥
Negresa mea nu a avut timp sa absoarba tot siropul pentru ca era graba mare sa o feliez. Nici nu stiti ce cronometrata si urmarita am fost pana am facut cateva poze preparatului final! Imediat dupa ce am oprit aparatul de fotografiat, negresa a disparut!
A fost minunata langa cafeaua de dimineata! ♥
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
Anul acesta, in luna august, sora mea cea mai mica, Nicoleta, a avut nunta. Printre altele, am fost delegata sa ma ocup de prajiturile pe...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...