miercuri, 8 ianuarie 2014

Negresa Dukan insiropata


Negresa asta am pregatit-o pentru provocarea "Virtual hug".
Cand am inceput dieta Dukan am cautat pe internet informatii si retete conforme. De foarte mare ajutor mi-a fost Ioana, proprietara site-ului Retete Dukan. Pe site-ul ei am gasit tot ce cautam si mi-a usurat foarte mult drumul pe care pornisem. Pentru inspiratia ei, pentru informatiile oferite, pentru retetele minunate si gustoase, pentru toate altele care imi scapa acum, eu ii multumesc din suflet! Ii multumesc ca mi-a iesit in cale si ii multumesc ca mi-a raspuns la toate nelamuririle! Cu ajutorul ei am depasit toate piedicile si tot cu ajutorul ei mi-am dat seama ca dieta nu inseamna nici infometare si nici monotonie.
Pentru ca suntem la inceput de an si pentru ca nu a trecut prea mult de la ziua ta onomastica, eu iti urez la multi ani Ioana! Sa ai parte de un an minunat si plin de realizari, sa fii vesela si sanatoasa si sa ramai mereu omul care esti azi!
Si cum sa multumesc eu mai frumos decat cu o reteta dulce. Reteta originala o gasiti aici: Negresa insiropata cu rom. Eu am modificat foarte putin.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din faza de croaziera. Se imparte in 3 portii, pentru 3 persoane sau pentru 3 zile. Daca inlocuiti 2 din cele 6 linguri de tarate de ovaz cu tarate de grau, atunci negresa se imparte la 2 persoane sau pentru 2 zile.

Ingrediente:
***Blat:
- 3 oua
- 6 linguri tarate fine de ovaz (recomand Pirifan)
- 6 linguri lapte praf degresat
- 4 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 1 iaurt mic 2% grasime
- 1 lingurita de ness
- 1 lingura cacao
- 1/2 lingurita praf de copt
***Sirop:
- 150 ml lapte degresat
- esenta de rom
- 1 lingura indulcitor pudra



Am separat albusurile de galbenusuri.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare (cat iei in 2 degete).
Galbenusurile le-am amestecat cu iaurtul, taratele de ovaz, laptele praf, cacao, ness, praf de copt si indulcitor. Compozitia obtinuta am amestecat-o usor cu spuma de albusuri.


Am turnat amestecul intr-o tava de chec, 20 X 10 cm, asezata in prealabil intr-o tavita de metal pentru o manevrare mai usoara.


Am bagat tava in cuptor, la foc mediu, pe raftul din mijloc, pentru 40 minute.


Am lasat negresa sa se raceasca si am pregatit siropul.
In lapte cald am amestecat bine indulcitorul si esenta de rom dupa gust (conteaza cat de concentrata este esenta!).


Am intepat negresa din loc in loc cu o tepusa pentru frigarui si am turnat siropul peste ea.



Am lasat negresa sa absoarba siropul, apoi am feliat-o.


Buna, densa si aromata! ♥
Negresa mea nu a avut timp sa absoarba tot siropul pentru ca era graba mare sa o feliez. Nici nu stiti ce cronometrata si urmarita am fost pana am facut cateva poze preparatului final! Imediat dupa ce am oprit aparatul de fotografiat, negresa a disparut!


A fost minunata langa cafeaua de dimineata! ♥
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana