vineri, 3 ianuarie 2014

Tort "Parc cu animale"


A trecut anul 2013 si nu am apucat sa postez tortul preparat pentru ziua de nastere a nepotului meu, Mihai. In 13 octombrie 2013 a implinit 10 ani.
Cum niciodata nu este prea tarziu, vin azi, in 2014 cu reteta si poze.
La multi ani Mihai! Sa ai parte de o viata frumoasa, sa fii vesel si sa ai prieteni multi si buni!!!

Ingrediente:
***Blat:
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 6 linguri faina
- 3 linguri ornamente colorate pentru prajuturi
- 2 lingurite esenta de lamaie
***Crema:
- 3 plicuri budinca cu gust de frisca Dr. Oetker
- 1 litru lapte
- 9 linguri zahar
- 2 linguri bombonele de ciocolata
***Sirop:
- 150ml apa
- 3 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de lamaie

Pentru blat am separat in doua vase albusurile de galbenusuri. Albusurile le-am batut spuma tare, impreuna cu 3 linguri de zahar, iar galbenusurile le-am mixat bine cu celelalte 3 linguri de zahar. Intr-un castronel am amestecat faina cu bombonelele ornament.
In spuma de albusuri am incorporat cu miscari usoare prima data galbenusurile si apoi faina, putin cate putin. Compozitia obtinuta am turnat-o intr-o tava rotunda de silicon, cu diametrul de 27 cm.


Astea sunt bombonelele pentru prajituri pe care le-am folosit:


Am copt blatul la foc mediu, pe raftul din mijloc al cuptorului pentru 40 minute. Dupa ce a fost gata, l-am lasat sa se raceasca in tava in care l-am copt.


Dupa ce blatul s-a racit bine, l-am taiat in 3 foi.


Am pregatit budinca conform indicatiilor de pe plic, dar doar cu 1 litru de lapte.
Intr-un castronel am preparat siropul.
Intr-o tava cu acelasi diametru ca al tortului (se poate folosi chiar tava in care s-a copt blatul), am pus folie alimentara si am asezar prima foaie de blat. Am insiropat-o si am turnat peste ea jumatate din budinca. Peste budinca am pus al doilea blat, l-am insiropat si am turnat peste el budinca ramasa. Peste budinca am presarat bombonelele de ciocolata si apoi am pus si cel de-al treilea blat. L-am insiropat si pe acesta, apoi am invelit tortul cu folie si l-am bagat la frigider peste noapte.


A doua zi am rasturnat totul pe un platou si am indepartat folia.
Pentru ornat, am ales sa il glazurez cu glazura de lamaie de la Dr. Oetker (nu recomand! Este foarte putina si cu doua plicuri de glazura n-am reusit nici macar sa acopar partea de sus a tortului! Probabil ca mi-ar fi trebuit pe putin 5-6 plicuri pentru o glazurare frumoasa), patratele de ciocolata, bombonele decor de ciocolata si animalute din plastic.


Lacul este tot din glazura de lamaie amestecata cu colorant alimentar albastru. In lacul ala este un plic intreg de glazura, ca sa intelegeti cat de putina glazura iese dintr-un plic.


Tortul a iesit foarte bun, cu toate neajunsurile, iar in sectiune a aratat foarte frumos ♥


Sarbatoritul nostru:


Inca o data, la multi ani Mihai!!!

4 comentarii:

  1. LA MULTI ANI , Cristina !
    Cred c-a fost tare bun , dupa cum arata-n sectiune . Cred ca se poate renunta la toate glazurile alea , daca-l facem ptr consumul celor maturi .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La multi ani Diana! :*
      Se poate renunta cu succes si fara nici un regret! :D

      Ștergere
  2. Foarte savuros si minunat decorat ! cred ca i-a placut nepotelului tau

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Maria!
      Lui Mihai si invitatilor lui le-a placut foarte mult :)

      Ștergere

Avertizare

Page copy protected against web site content infringement by Copyscape