Treceți la conținutul principal

Briose cu sprot afumat


Ca o mare iubitoare de peste ce sunt, am nascocit un aperitiv in care sa folosesc niscaiva sprot afumat cumparat la oferta. La asta se adauga si nevoia "urgenta" de a incerca o tava de silicon cu 6 forme delicate de trandafiri. Rezultatul? Unul neasteptat de bun, care se cere repetat in viitor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.

Ingrediente:
- 250g sprot afumat
- 1 ceapa mica
- 3 oua
- 1 legatura marar
- 150g iaurt 2% grasime (un iaurt mic)
- 1 lingurita praf de usturoi


Pestele l-am maruntit in mixer.
Am amestecat intr-un castron pasta de peste, ceapa taiata marunt, ouale, iaurtul, mararul tocat marunt si praful de usturoi. Observati ca nu am adaugat sare. Sprotul afumat este destul de sarat, deci nu mai este nevoie de surplus de sare.


Compozitia obtinuta am turnat-o in forme din silicon pentru briose. Mie mi-a ajuns compozitia pentru 7 forme.


Tava de silicon am pus-o intr-o tava de metal, inainte de a turna compozitia in forme, pentru a o putea manevra mai bine si in siguranta in cuptor.
Am bagat briosele la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.
Cuptorul meu parleste intr-un colt, de aceea o briosa este mai colorata fata de celelalte.


Le-am lasat sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am scos briosele din forme.
Tare mult mi-au placut cum au iesit trandafirasii 


Iata cum arata si in sectiune:


Delicioase! 


Merg de minune la micul dejun, cina, pachetel, mese festive.
Sa ne fie de bine!

Comentarii

  1. Si io care eram pe aci ca dupa felu unu cu ciorba lu peste si felu doi cu tocanita lu ciuperci sa nu pierd desert:)))))
    Sanatate multa, da?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Răspunsuri
    1. Daca le incerci, sa-mi spui daca ti-au placut :D

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Prajitura cu rabarbar

Prajitura turceasca cu gris si iaurt

Pizza cu blat din paine

Tocanita de ceapa cu pipote si inimi de pui

Frunze de vita de vie conservate in saramura, la borcan

Friptura frageda de cocos

Macrou marinat in sos de tomate

Prajitura Krem a la krem - dukan style

Socata acidulata

Sunca fiarta in zeama de varza murata