miercuri, 29 ianuarie 2014
Briose cu sprot afumat
Ca o mare iubitoare de peste ce sunt, am nascocit un aperitiv in care sa folosesc niscaiva sprot afumat cumparat la oferta. La asta se adauga si nevoia "urgenta" de a incerca o tava de silicon cu 6 forme delicate de trandafiri. Rezultatul? Unul neasteptat de bun, care se cere repetat in viitor.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PP, incepand chiar din faza de atac.
Ingrediente:
- 250g sprot afumat
- 1 ceapa mica
- 3 oua
- 1 legatura marar
- 150g iaurt 2% grasime (un iaurt mic)
- 1 lingurita praf de usturoi
Pestele l-am maruntit in mixer.
Am amestecat intr-un castron pasta de peste, ceapa taiata marunt, ouale, iaurtul, mararul tocat marunt si praful de usturoi. Observati ca nu am adaugat sare. Sprotul afumat este destul de sarat, deci nu mai este nevoie de surplus de sare.
Compozitia obtinuta am turnat-o in forme din silicon pentru briose. Mie mi-a ajuns compozitia pentru 7 forme.
Tava de silicon am pus-o intr-o tava de metal, inainte de a turna compozitia in forme, pentru a o putea manevra mai bine si in siguranta in cuptor.
Am bagat briosele la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 50 minute.
Cuptorul meu parleste intr-un colt, de aceea o briosa este mai colorata fata de celelalte.
Le-am lasat sa se racoreasca o jumatate de ora, apoi am scos briosele din forme.
Tare mult mi-au placut cum au iesit trandafirasii ♥
Iata cum arata si in sectiune:
Delicioase! ♥
Merg de minune la micul dejun, cina, pachetel, mese festive.
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Dupa "lupte seculare" si dupa multe amanari inutile, postez in sfarsit pe blog o reteta tare faina de cozonac delicios si us...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Ati auzit de slaninuta murata? Nu? Ei bine, la noi acasa se facea in fiecare an, cand aveam porc. De cativa ani insa nu am mai facut...
-
Aceasta prajitura de post a fost prima prajitura incercata de mine, cand eram copila. Este o reteta foarte usor de facut si nu necesita i...
-
Cand spun sunca nu ma refer la batoanele acelea, de obicei patratoase, din vitrina de mezeluri, care defileaza pe eticheta cu titlul de s...
-
De foarte multa vreme imi bantuia gandurile prajitura asta! O facea mamaita mea cand eram eu copila, pentru ca era spornica si buna ♥♥♥ ...
-
Iata o reteta de placinta de post delicioasa. Trebuie sa recunosc ca nu mi-a inspirat incredere prima data cand am citit-o, insa rezulta...