vineri, 17 ianuarie 2014
Briose Dukan cu morcov
Inspiratie pentru aceste briose mi-a fost reteta Prajiturele cu morcov.
Au iesit foarte bune si in aceasta varianta!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente (8 briose mici):
- 2 oua mari
- 2 morcovi medi
- 150g branza de vaci 0.2% grasime
- 2 linguri tarate fine de ovaz (recomand Pirifan)
- 3 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 1 lingurita scortisoara pudra
- 1/2 lingurita praf de copt
***Crema:
- 100g branza de vaci 0.2% grasime
- 1 lingura cacao
- 1 si 1/5 linguri indulcitor pudra
Morcovii i-am razuit fin.
Intr-un castron am amestecat bine toate ingredientele.
Compozitia am impartit-o in forme din silcon pentru briose, asezate in prealabil intr-o tava metalica pentru o manevrare mai usoara.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus al cuptorului, la foc mediu pentru 40 minute.
Doamne, ce miros imbietor imi invadase bucataria! ♥
Cand au fost gata, aratau asa:
Pentru crema am amestecat branzica de vaci cu cacao si indulcitor.
Am ornat briosele si gata! Rapide, moi, pufoase, gustoase, frumos mirositoare! ♥
Sectiune:
Sa ne fie de bine!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Este prima data cand pun pentru iarna castraveti bulgaresti. Curajul mi-a venit dupa ce am vizionat videoclipul Jamilei cu castravetii e...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Dupa multe zile in care am lasat pe ultimul loc postarea pe blog, iata ca azi a venit si momentul liber in care pot publica o noua reteta. ...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Retete cu carne de iepure mai am postate pe blog, inclusiv tocanite. Tocana de iepure din aceasta postare este diferita de celelalte...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Cand am cumparat formele pentru nuci umplute am cumparat si forme pentru faguri (eu cu numele de galete le-am cunoscut cand eram mica). ...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...