Si daca primul fel a fost Ciorba de peste, pentru felul doi avem in meniu o tocanita tare buna si usor de preparat.
Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac - faza I si dieta Dukan - zile PL.
Ingrediente:
- 1 kg pulpe de pui fara os si piele
- 2 cepe mari
- 2 ardei mari, verzi
- 500g ciuperci nu prea mari, albe sau brune
- 3 linguri ulei masline
- 2 linguri pasta de tomate
- sare si piper macinat
- patrunjel verde
Intr-o tigaie antiaderenta, cu peretii inalti, am calit in ulei de masline cepele taiate marunt. Cand ceapa a devenit sticloasa, am adaugat ardeiul gras taiat bastonase mici. Am presarat sare si piper macinat si am lasat legumele sa se caleasca la foc mic vreo doua minute.
Dupa ce ardeiul s-a inmuiat, am adaugat pulpele de pui taiate in bucati potrivite.
Am calit carnea impreuna cu legumele pana cand carnea si-a schimbat culoarea si a devenit albicioasa.
Am adaugat in tigaie ciupercile taiate in 4, cu tot cu codite si 1/2 cana cu apa (100 ml).
In continuare focul l-am pastrat mic.
Am fiert mancarea vreo 20 minute, suficient pentru ca ciupercile si carnea sa fie bune de mancat.
La urma am adaugat pasta de tomate si am lasat mancarea sa ajunga iar la fierbere.
Am oprit focul si am adaugat patrunjelul taiat marunt.
Am servit tocanita imediat, alaturi de muraturi asortate.
Ei, am zis adevarul? Nu-i asa ca este simplu? Va asigur ca este delicioasa, deci nu va coditi sa incercati.
Sa ne fie de bine!