miercuri, 1 ianuarie 2014

Prajitura cu budinca de vanilie si crema de branza dulce


La multi ani!!! Sa aveti un an nou mai bun, mai vesel, mai bogat!!! La multi ani si celor care-si serbeaza azi ziua onomastica!!!
Pentru prima postare a anului 2014 am ales aceasta prajitura delicioasa. Este usor de facut si o sa placa tuturor!
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand din croaziera.

Ingrediente:
***Blat:
- 5 oua
- 3 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- 3 linguri lapte praf 1% grasime
- 2 linguri tarate fine de ovaz (eu am folosit Pirifan)
- 1 lingura cacao cu maxim 12% grasime
- 1/2 pliculet praf de copt
- 5 linguri lapte degresat (eu am folost Pilos 0.5% grasime)
***Crema:
- 500ml lapte degresat (eu am folost Pilos 0.5% grasime)
- 1 plic budinca de vanilie
- 2 linguri indulcitor pudra (eu am folosit Clio)
- esenta de nuci
***Glazura:
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- 2 linguri indulcitor pudra
- esenta de nuci
***Pentru insiropat blatul:
- lapte degresat (eu am folost Pilos 0.5% grasime)

Am separat in doua vase galbenusurile si albusurile.
Galbenusurile le-am mixat 2 minute cu indulcitorul pudra, apoi am adaugat peste ele laptele lichid si ingredientele uscate (lapte praf, tarate de ovaz, cacao, praf de copt). Am mai mixat 1 minut.
Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare (cat iei in 2 degete!).
Peste spuma de albusuri am turnat compozitia cu cacao si am amestecat usor, de jos in sus, pana cand compozitia a devenit omogena.


Amestecul obtinut l-am turnat intr-o tava de silicon patrata, 23 X 23 cm, pusa in prealabil intr-o alta tava, de metal, pentru o manevrare mai usoara.
Am bagat tava in cuptor, pe raftul de sus, la foc mediu. Dupa 40 minute a fost gata.


Pentru ca eram in criza de timp, am taiat blatul fierbinte. Nu a afectat cu nimic rezultatul final, deci puteti linistiti sa faceti la fel ca mine.


Am preparat budinca conform instructiunilor de pe plic. Cand budinca a fost gata si am oprit focul, am adaugat esenta de nuci.
In tava in care am copt blatul am pus folie de plastic. Am asezat primul blat, l-am insiropat cu lapte si am turnat peste el budinca fierbinte. Deasupra am pus al doilea blat si l-am insirpoat si pe acesta cu lapte.



Am lasat prajitura sa se raceasca, apoi am acoperit-o cu folie si am bagat-o la frigider peste noapte.
A doua zi am amestecat intr-un castronel crema de branza cu indulcitorul si esenta, obtinand o delicioasa crema. Aceasta crema am nivelat-o peste toata suprafata prajiturii.
Am taiat o fasie subtire de hartie si am asezat-o peste crema, in forma de spirala. Am pudrat prajitura cu cacao, cu ajutorul unei site pentru ceai, apoi am indepartat usor hartia. Am obtinut astfel un model foarte interesant pentru prajiturica mea delicioasa.



Blatul a iesit foarte pufos si prajitura a fost foarte laudata! ♥



Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana