Treceți la conținutul principal

Postări

Se afișează postări din august, 2013

Tort "Inima de trandafir"

Abia acum a venit randul acestei retete, pregatita in 15 iunie 2013. Tortul acesta l-am pregatit cu drag pentru matusa mea, care pe 19 iunie si-a serbat ziua de nastere.
La multi ani Luci! Sa ai o viata asa cum o meriti si sa fii mereu vesela!
Pentru ca-mi place sa experimentez si pentru ca imi propusesem de foarte multa vreme sa incerc un tort cu foi de placinta, am profitat de aceasta ocazie si mi-am pus visul in aplicare.

Ingrediente:
***Blaturi:
- 1 pachet foi subtiri de placinta
- 4 borcanele dulceata gelatinoasa de visine
- 1 ou
- 4 linguri lapte
***Crema:
- 1 pachet unt 82% grasime (200g)
- 1 l lapte
- 5 linguri zahar
- 4 linguri faina
- esenta de trandafiri
***Glazura:
- 200g ciocolata cu lapte
***Decor:
- inimioare de zahar

Prima data am pregatit blaturile.
Am intins foile de placinta si le-am taiat in doua pe lung. Cu ajutorul unei lingurite am pus mici gramajoare de dulceata intr-un capat al foii, apoi am rulat incet, cate doua foi odata, obtinand astfel rulade subtiri si …

Pulpe de pui la capac

Pentru ca am pregatit prea multe pulpe pentru afumatoarea artizanala, 4 copanele, fara piele si condimentate dupa gust, le-am facut la capac. Metoda este veche de cand lumea si sunt sigura ca ati auzit de ea.
Pulpele de pui le-am amestecat cu boia de ardei dulce, sare, piper macinat si usturoi.


Am aprins focul la cuptor si l-am lasat sa se incalzeasca bine.
Am umplut pe jumatate o cratita cu apa si am acoperit-o cu un capac pus invers. Pe capac am asezat pulpele de pui condimentate.



Cratita am bagat-o in cuptor, la foc mediu spre mic.


Dupa aproximativ 45-50 minute, pulpele aratau asa:


Miroseau si aratau foarte apetisant ♥
Nici nu au mai ajuns pe farfurie! Fiecare a insfacat un copan imediat dupa ce am oprit aparatul de fotografiat. Carnea este frageda si buna, iar aceste pulpe ne-au placut mai mult decat Pulpele afumate.


Sa ne fie de bine!

PS Reteta este conforma cu dieta Dukan - zile PP ( inca din faza de atac!) si cu dieta Montignac - faza I.

Musaca dietetica de vinete

Luna aceasta la Provocarea Secreta, mi-a fost repartizat blogul Ceva bun, ceva dulce. Repartizarile au fost facute de Elena Toma - Bucataria Elenei.
De pe blogul Adelei m-am inspirat adeseori si acum, cand a trebuit sa aleg o reteta cu care sa defilez la parada, mi-a fost destul de greu sa aleg doar una. Cum am ales sa fac Musacaua de vinete? Pai ma uitam dupa o reteta cu vinete, ca doar sunt acum pe toate tarabele si e pacat sa nu profiti de pretul mic, iar reteta asta mi s-a desfasurat in fata ochilor in toata splendoarea ei.
Retetei alese i-am facut foarte mici modificari, astfel incat sa fie conforma cu dieta pe care o urmez. Si uite asa am adaugat la palmares inca o reteta delicioasa, conforma cu dieta Dukan - zile PL si dieta Montignac - faza I.

Ingrediente:
- 2 vinete mari (aproximativ 1 kg)
- 800g piept de pui fara piele si os
- 1 ceapa mare
- 6 rosii (aproximativ 1 kg)
- 1 legatura patrunjel proaspat
- 2 oua
- 250g crema de branza 0.2% grasime
- sare si piper macinat
- 2 lin…

Pulpe de pui afumate in casa

Sursa mea de inspiratie pentru incercarea asta a fost Aphextwinz - Piept de pui afumat – in loc de mezeluri de casa.
Dupa ce am citit explicatiile ei, am hotarat ca este foarte usor de facut si ca este cazul sa incerc si eu.
Metoda este inedita si nu presupune multe pregatiri in prealabil, insa nu pot sa zic ca pulpele mele au avut vreun gust de fum. De patruns erau patrunse si de bine aratau bine, dar asteptam ceva gust de fum sau de afumat, sau de parlit... Ma rog, intelegeti voi. Poate nu am folosit ce trebuia in pachetelul pentru afumat? Probabil. Ceea ce este insa sigur, este ca a fost o experienta interesanta si merita trecuta la catastif, macar pentru diversificarea retetelor cu pui ca ingredient obligatoriu.

In pachetelul pentru afumatoarea mea am pus ceai de iasomie, ceai de cimbru si bete uscate de marar.


Toate astea le-am impachetat frumos, iar pachetul l-am gaurit cu o scobitoare in cateva locuri.
Drept gratar pentru afumatoare am folosit gratarul de la cuptorul cu microu…

Chec pufos cu tarate de ovaz

Sursa de inspiratie pentru aceasta incercare a fost checul cu lamaie al Oanei Camacho. Eu nu am folosit lapte praf si nici nu am mai insiropat checul, dar a fost foarte bun si asa.
Reteta de fata este conforma cu dieta Dukan - zile PP, incepand cu croaziera.


Ingrediente:
- 6 linguri tarate de ovaz
- 3 linguri amidon
- 1 lingurita praf de copt
- 4 oua
- 4 linguri indulcitor praf
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1/2 lingurita esenta de lamaie
- 75ml lapte degresat


Taratele le-am amestecat cu amidonul si praful de copt intr-un castronel.
Albusurile le-am batut spuma tare, iar galbenusurile le-am mixat 3 minute cu indulcitorul si esentele. Peste galbenusuri am adaugat laptele si am mai mixat 1 minut, apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate.
Dupa ce compozitia a fost bine amestecata, am incorporat in ea albusurile spuma, cu miscari usoare.


Ce-a rezultat am turnat intr-o tava de silicon si am bagat la cuptor, pe raftul din mijloc, la foc mediu, pentru 5…