vineri, 12 august 2011

Scrumbie cu lamaie, la cuptor


Scrumbia este de departe cel mai bun peste mancat de mine vreodata. Ori de cate ori fac rost de scrumbie, imi place s-o pregatesc in doua feluri doar: gratar si la cuptor. In ambele variante lamaia este nelipsita. Pestele asta cere multa lamaie, asa ca nu este cazul sa fii zgarcita. Putina sare, un pic de piper macinat, putin ulei, hatie de ziar, hartie de copt sau folie de aluminiu - asta e tot ce-ti mai trebuie pentru a prepara acest fel de mancare.
Ingrediente:
- scrumbie
- sare
- piper macinat
- lamaie
- ulei
Pestele, dupa ce a fost curatat bine, il speli si il lasi la scurs.



Pe o bucata de ziar (nu revista!), hartie de copt sau folie de aluminiu, pui o scrumbie, o ungi bine cu ulei, o presari cu sare si piper macinat si ii adaugi cateva feliute de lamaie. Infasori scrumbia  in bucata de ziar, hartie de copt sau folie de aluminiu si o asezi intr-o tava.


Tava o bagi la cuptor la foc moderat, pe raftul cel mai de sus al cuptorului, unde o lasi aproximativ 40-50 minute. Nu te speria daca hartia de ziar se arde (daca faci cu ziar), pestele nu pateste nimic.


Serveste scrumbia imediat dupa ce ai scos-o din cuptor, alaturi de multa lamaie. E atat de buna, incat cu mare greutate te poti opri din mancat.



Si cu asta am demonstrat inca o data ca nu trebuie sa complici lucrurile ca sa ai pe masa ceva bun.
Nu-mi ramane decat sa-ti urez pofta buna!

PS Am pozat si in ziua in care am invelit scrumbia in ziar, insa nu am descarcat inca pozele. Imediat ce le voi descarca din aparat, le voi adauga la acest articol.

Update 31.08.2011:
Iaca si pozele promise:












Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana