sâmbătă, 16 februarie 2013
Tort "Harta Italiei"
Acest tort l-am preparat pentru aniversarea unei doamne care iubeste Italia.
Pentru ca a fost o comanda, nu am nici o poza cu sectiunea.
Blatul este cel pe care il folosesc cel mai des si am facut cantitate dubla pentru ca a fost un tort foarte mare, pentru 40 de persoane. O foaie de blat a fost colorata in rosu si a avut aroma de cafea, iar al doilea blat a fost colorat in verde si a avut aroma de rom. Crema a fost ganache de ciocolata alba si a fost pusa in strat gros, cat sa ajunga la grosimea unei foi de blat. Astfel, la taiere, felia aparea precum steagul Italiei.
Am ornat cu frisca pe margine, iar deasupra am pus ganache de ciocolata alba. Cu bombonelele de ciocolata am scris urarea in italiana si am schitat harta Italiei.
Mi s-a spus ca a fost foarte bun si ca a fost o surpriza placuta.
La multi ani doamna Mirela!
Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor
"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...
Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana
-
Nu stiu daca exista multi amatori de salata de sfecla rosie, mai ales daca exista alte optiuni (muraturi asortate, castraveti bulgarest...
-
Aceasta conserva am vazut-o prima data la soacra mea, acum cativa ani. Mi s-a parut foarte interesanta si mi-a placut foarte mult cand am...
-
In cautarile mele pentru reteta checului perfect am dat peste reteta asta. Checul rezultat dupa prepararea acestei retete este delicio...
-
Trec zilele ca nebunele si fara sa-mi dau seama aproape am ajuns la sfarsitul lunii mai. Si daca este sfarsit de luna, atunci e musai sa ...
-
Ce buna este placinta cu mere ♥♥♥ De-a lungul timpului am incercat tot felul de retete de placinta cu mere, dovada stand si retetel...
-
Musai sa puneti toamna asta macar un borcan mare cu pepene in saramura! O sa ma pomeniti la iarna! Pepenele murat are gust dulce-acrisor...
-
Am tot scris in anii trecuti, cand am facut inventarul borcanelor puse pentru iarna ( In camara 2012 ; In camara 2013 ), ca eu pastrez v...
-
Se pare ca in ultima vreme pregatesc retete simple, vechi, care-mi ofera amintiri placute despre bunici si vacante. Si reteta de fata se ...
-
Desi m-am inscris de luna trecuta la provocarea Weekend cu spor, abia de luna aceasta particip activ. In luna august blogul propus pent...
-
Am primit de la soacra mea un cocos grasun, crescut in curte, numai cu boabe si iarba. L-am transformat in aceasta friptura delicioasa si...