vineri, 22 februarie 2013

Pancakes - clatite americane


N-as stii sa zic ce m-a retinut pana acum sa fac aceste clatite pufoase, ca doar reteta nu necesita ingrediente speciale si nici modul de lucru nu este complicat. Poate ca am asteptat sa vina Provocarea secreta ca sa-mi pot ostoii pofta asta veche.
Luna aceasta mi-a fost repartizat blogul Delicatesa si ce credeti ca mi-a sarit in ochi la o prima rasfoire? Reteta de pancakes!  Am considerat ca asta a fost un semn si ca este cazul sa nu mai aman prepararea acestor clatite. Am modificat un pic reteta ei, ca doar nu e obligatoriu sa fie la fel. In loc de 2 pliculete de praf de copt eu am folosit doar o lingurita de praf de copt si o lingurita de bicarbonat de sodiu. In plus, am adaugat in aluat picaturi de ciocolata.
Inainte de a va arata cum am lucrat si ce a rezultat, trebuie sa mai spun un lucru: de luna aceasta blogul pentru inspiratie lunara din cadrul provocarii secrete va fi repartizat in fiecare luna de altcineva. Luna aceasta cea care s-a ocupat de treaba asta migaloasa a fost Diana - Tara mea inventata.

Ingrediente:

- 450g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 varf cutit sare
- 3 oua
- 6 linguri zahar
- 500 ml lapte rece
- 75g unt topit
- picaturi de ciocolata (optional)



Intr-un castron am mixat cateva minute ouale cu zaharul, untul topit si sarea. In alt castron am amestecat faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu. La urma le-am unit pe toate in acelasi castron, obtinand un aluat moale, mai gros decat cel normal de clatite.



La sfarsit am adaugat picaturile de ciocolata si am amestecat usor.


Am pus tigaia de clatite pe foc, am lasat-o sa se infierbante, apoi am turnat in mijlocul ei un polonic de aluat. Nu am miscat tigaia deloc, ci am lasat sa se intinda aluatul doar cat a vrut el.
Neaparat sa pastrati focul mic! Clatitele se fac foarte repede! Daca nu aveti tigaie antiaderenta, cum am folosit eu, atunci trebuie sa ungeti tigaia folosita de voi cu un strat subtire de grasime (unt, ulei), inainte de fiecare clatita.
Cateva secunde si clatita incepe sa faca bule la suprafata. E semn ca este gata pe o parte! Cu ajutorul unei palete am intors-o pe partea cealalta.



Inca cateva secunde si gata!
Clatitele ies foarte pufoase si moi! Din compozitia facuta mie mi-au iesit 13 clatite pufoase, mari cat o farfurioara de desert.


Si poza cu sectiunea:


Noi le-am servit cateva asa simple si fierbinti, iar celelalte, unse cu gem de caise si gem de prune, a doua zi de dimineata langa o cana de ceai fierbinte de menta cu lamaie. Si a doua zi erau la fel de pufoase si moi, deci daca doriti sa le pregatiti de cu seara pentru micul dejun de a doua zi, linistiti o puteti face.
Sa ne fie de bine!

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...

Cele mai vizualizate retete in ultima saptamana