Tort Raffaello


Dupa ce v-am trezit interesul cu pozele, este cazul sa va si zic ce si cum am facut ca sa obtin frumusetea asta de tort. In primul rand trebuie sa precizez ca acest tort l-am pregatit pentru ziua mea de nastere, care a fost la sfarsitul lunii iulie. In al doilea rand vreau sa precizez ca inspiratie mi-a fost Laura Sava, dar din cauza de lipsa de lapte de cocos sau esenta de cocos sau lichior de cocos, a trebuit sa ma descurc cu ce am. In al treilea rand ... Neee! Nu exista alte randuri! Mai bine sa scriu reteta si sa nu mai trag de timp.

Ingrediente:
– un pachet biscuiti simpli - eu am folosit Petit Beurre
– 200 g unt - eu am folosit cu 65% grasime
– 500 g branza fina de vaci - eu am folosit branza de vaci dietetica de la Hochland
– 350 ml lapte
– 180 g zahar
– 2 pliculete gelatina (20 g)
– 16 bomboane Raffaello
– 50 g fulgi de cocos


Untul l-am lasat sa se inmoaie la temperatura camerei, apoi l-am framantat bine cu biscuitii transformati in pesmet cu ajutorul mixerului.


Am captusit cu folie de plastic o craticioara cu diametrul de 20 cm. In craticioara am nivelat bine cu degetele compozitia de biscuiti framantati cu unt, formand astfel baza/blatul tortului. Peste blatul de biscuiti am asezat in forma de cerc bomboanele Raffaello, avand grija sa nu le asez chiar la marginea blatului, astfel incat crema se le imbrace bine si spre exterior. Trebuie apasate usor in blat, evitand astfel modificarea pozitiei lor cand este turnata crema.


Pentru crema, prima data am hidratat 10 minute gelatina in 200 ml lapte rece. Intre timp am mixat bine crema de branza cu zaharul si cu 150 ml lapte rece.
Gelatina hidratata am topit-o la microunde (puterea 6 pentru 1 minut) si am mixat-o cu crema de branza indulcita.



Am turnat crema peste blat si bomboane si deasupra am presarat fulgii de cocos, apoi am bagat craticioara la frigider peste noapte.


A doua zi am scos cu grija pe un platou tortul din craticioara si am indepartat folia de plastic.


Dupa cum se observa, crema s-a intarit foarte frumos si nu exista pericolul sa o ia la vale.


Tortul se taie foarte frumos si usor cu un cutit ascutit bine, rezultand felii bine definite si foarte frumoase.



A fost foarte bun ♥♥♥


Pentru ca mi-am sarbatorit ziua impreuna cu sefii mei, a caror zi de nastere este tot la sfarsitul lunii iulie, am pregatit trei torturi pentru acest eveniment: tortul Raffaello pentru mine, tortul de zahar ars pentru Claudia si tortul simplu fara oua, cu crema de ciocolata pentru Mircea.


La multi ani noua, chiar daca au trecut 2 luni de la eveniment!!!

8 comentarii:

  1. Vaz ca fura Raffaello adevarate si blat cu biscuiti da restu nu stiu sa citesc din pozele mute:))))) Oricum tre sa fie tortu de la ziua ta cand iti trebea lapte de cocos:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact tortul de ziua mea este :D Am programat postarea si nu am apucat sa scriu si reteta :D Voi remedia imediat!

      Ștergere
  2. Delicios tortul asta mai ales ca eu ador cocosul :) Pentru mine este ultima farfurie, nu? :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Rog respectuos, diametrul vasului. Pofticioasa de Erika

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Am captusit cu folie de plastic o craticioara cu diametrul de 20 cm" - am incheiat citatul :D

      Ștergere

Printfriendly

Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor

"Mainile tale ar trebui sa protejeze, nu sa pedepseasca. Ridica mana impotriva bataii copiilor" este o campanie de eliminare a ...